Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi történne, ha egy mai ember...

Mi történne, ha egy mai ember és egy ősember összetalálkozna? Lenne konfliktus közöttük?

Figyelt kérdés
Tudom, ilyen talalkozás nem lehetséges, csak tegyük fel.
2021. aug. 19. 23:19
1 2
 1/14 anonim válasza:
13%

1. Az ősember nem beszél és nem házasodik.

2. Miért házasodnának össze, ha utálják egymást és csak konfliktus lenne köztük?

2021. aug. 19. 23:38
 2/14 A kérdező kommentje:

Milyen összeházasodás? :D

Ilyenről szó sem olt

2021. aug. 19. 23:43
 3/14 A kérdező kommentje:
Ha az erdőben összefutnának
2021. aug. 19. 23:44
 4/14 anonim ***** válasza:
77%
Ezt most ősemberként kérdezed vagy mai emberként? Én a mai ember nézőpontjából el tudom képzelni a történetet, de hogy milyen reakciót adnék a találkozásra az nyilván attól függ, hogy az ősember miként reagál a jelenlétemre, szóval ennek megvitatásához találnod kéne egy ősember vitapartnert számomra. Utána megbeszélhetjük, hogy ő szaladna el vagy én.
2021. aug. 20. 00:16
 5/14 A kérdező kommentje:
Mik lennének a reakciók?
2021. aug. 20. 00:22
 6/14 anonim ***** válasza:

Az ősember nagyjából ugyanígy gondolkodott, mint mi.

Egy különbség azért van: sok mindenre kellett felkészülnie.

Ősemberek találkozásánál minden megtörténhetett. Volt olyan, hogy helyben kiirtották egymást, de volt például olyan is, hogy akár 1000 km-re eljutott valami kereskedelmi termék. Tehát legalább 4-5 cserét meg tudtak úgy oldani, hogy közben jó eséllyel senkit sem öltek meg, és mindenki elégedett volt (különben nem mentek volna cserélni, és nagyon vigyáztak volna a holmijukra, tehát az helyben maradt volna).

Ugyanígy találkozásnál előfordult az is, hogy komolyabb barátságok vagy szerelmek születtek.

Akár például neandervölgyi emberekkel.

Persze, volt nőrablás is. De azért azt a nőt meg is kell tartani, különben könnyen megszökhet, vagy odahívhatja a rokonait, az meg nem egy kellemes dolog. Az ősember sem volt hülye, hogy kihívja a sorsot.

2021. aug. 20. 12:15
 7/14 anonim ***** válasza:
73%
Mi történne, ha összetalálkoznál a Népligetben egy agyondrogozott Lakatos Rikárdóval?
2021. aug. 20. 12:27
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Hetes, te ugye hülye vagy?

Az ősember miért lett volna ilyen?

2021. aug. 20. 12:33
 9/14 anonim ***** válasza:

Rikárdót nem ősemberként hoztam fel, hanem egy másik mai ember példájára.

Még két mai ember találkozásának eredményét sem lehet előre tudni.

A mai emberek közt is vannak 70-es és 130-as iq-júak, és vnnak introvertáltak, extrovertáltak, félénkek, bártak, agrasszívak, kíváncsiak, közönyösek.........

2021. aug. 20. 12:39
 10/14 anonim ***** válasza:

Mondom, csak egy különbség van: két mai ember találkozására vannak külső szabályok.

Ha rögtön bunkót rántasz, akkor a közelben levő rendőr is.

Míg az ősembereknél ezt a pillanatnyi helyzet szabályozta.

De más különbség nem nagyon volt.

2021. aug. 20. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!