A távoli dörgésből lehet-e tudni, hogy a villámlás ami közeleg, lecsapós, vagy felhők közötti lesz?
Hát, az biztos, hogy más hangja van a lecsapó, és a felhő-felhő villámnak, most volt Pesten vihar és én a lecsapó villámokat olyan "ropogósnak" hallottam, de nem tudom, minden dörgés másmilyen, a visszhang is torzíthat rajta.
Távolról pedig én minden dörgést ugyanolyannak hallok :D
"Távolról pedig én minden dörgést ugyanolyannak hallok :D"
Hát ez az, távolról egyforma, mormogós, közelről pedig nagyon más!
#3: "...tehát elöször látod utána hallod"
Cáfolom a terjedési sebességeket: én először meghallom hogy dörög a távolban, aztán vagy kimegyek megnézni hogy mi jön, vagy nem. :D
"Cáfolom a terjedési sebességeket: én először meghallom hogy dörög a távolban, aztán vagy kimegyek megnézni hogy mi jön, vagy nem. :D"
Ugyanmár, egyértelmű, hogy azért látsz előbb villanást és később hallod a hangját, mert a szemed előrébb van, mint a füled.
Azt tudjuk, miután látjuk a villámot, számolunk és amikor meghalljuk a dörgést, annyi kilométerre van.
De tudod, kinek az erejét tapasztalod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!