Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Magyarországon lesz olyan...

Magyarországon lesz olyan nyár hogy 50 fok lesz?

Figyelt kérdés
2021. aug. 4. 05:47
 1/5 anonim ***** válasza:
77%

Persze.

Ha jól haladunk még vagy 5 év kell hozzá.

2021. aug. 4. 07:27
 2/5 anonim ***** válasza:
63%
Igen, bár én 10 évet mondanék.
2021. aug. 4. 07:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Simán.

Elég gyakran mérnek már mostanában 41 fok körüli hőmérsékleteket, és a kárpát medencében fokozottabban érvényesül a felmelegedés, mint máshol.

Kérdés csak, hogy mennyi idő telik el, mire ide jutunk, hát én ebben nem mernék találgatni, mert rendszerint kiderül, hogy a klímaváltozást megjósolni, előre jelezni modellek alábecsülik a változás sebességét.

Amit utoljára olvastam, hogy a jelenlegi előrejelzések szerint 2040-2050 körülre a nyári hónapok(június, július, augusztus) átlaghőmérséklete ebben a térségben 3 fokkal fog emelkedni a mostanihoz képest, ebben már simán benne vannak 50 fokos hőhullámok, főleg a városokban, ahol szintén fokozottabb a felmelegedés üteme, mint nagyobb kiterjedésű a zöldfelületeknél.

Na most figyelembe véve, amit írtam fentebb, hogy rendre alábecsülik a változás mértékét, én már a 30-as évekre sem tartom kizártnak, hogy ilyen súlyos hőhullámok legyenek Magyarországon.

2021. aug. 4. 08:55
 4/5 Wadmalac ***** válasza:

Éppenséggel mint egyszeri, alkalmi csúcshőmérséklet bármikor jöhet.

De hogy folyamatosan számítani kelljen rá, úgy általánosan az országban, nem mondjuk csak az Alföld közepén, az még azért jócskán odébb van.

Pontos tippre szerintem senki nem képes, de egy 10 éves intervallumban elkezdhet megjelenni.

2021. aug. 4. 10:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Kivéve, ha jégkorszak lesz...
2021. aug. 4. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!