Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Kb. mikorra, mennyi idő múlva...

Kb. mikorra, mennyi idő múlva fog biztosan a Balaton élvezhetetlen mocsárrá változni?

Figyelt kérdés
és utána mi lesz ott a sorsa, lesz egy nagy elhagyatott területet a két part közt?
2021. júl. 18. 18:46
 1/7 anonim ***** válasza:

Az a kezelésétől függ.

Nem.

2021. júl. 18. 19:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Tippek szerint olyan 4-5000 év múlva. De 1000 éven belül nem valószínű. Akkorra már senkit nem fog érdekelni. Tekintve, hogy 1000 évvel ezelőtt is egész mások voltak a viszonyok.

Most 15000 év körül van, és jelenleg sokkal kevesebb növényzet rakódik bele évről évre, mint régen.

2021. júl. 18. 19:18
 3/7 A kérdező kommentje:
akkor én valami hibásról tudok, mert néhány száz éveken belüli jóslatnál olvastam valamit
2021. júl. 18. 21:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Merthogy az ember akár 1 év alatt képes lenne mocsarat csinálni belőle.

Vagy teljesen helyrehozni.

2021. júl. 18. 21:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Ja, hát én is olvastam 2070-et is, de hát az újságírók szeretnek szélsőséges dolgokat írni.

Amikor a '80-as években volt három extra hideg tél, a szőlőültetvények földig fagytak, a globális felmelegedésről írni meg még nem volt divat, na akkor arról cikkeztek az újságok, hogy jön a jégkorszak, és tudományosan bebizonyították, hogy a rendszeresen vissza-visszatérő jégkorszakok közti felmelegedés közepén már túljutottunk, most már egyre hidegebb idők jönnek.

2021. júl. 19. 05:18
 6/7 anonim ***** válasza:

#1, #4 Válaszadók - Bingó! (Zöld)

Ha a turizmusból élők összedobnak egy kis pénzt néhány kotróhajó üzemeltetésére, még sokáig tó marad a Balaton.

2021. júl. 19. 10:11
 7/7 anonim ***** válasza:

"most már egyre hidegebb idők jönnek"

Ez igaza is lett volna, ha közben nem nő ennyire a CO2 kibocsátás.

Tehát egy jégkorszak HELYETT sikerült létrehozni felmelegedést.

2021. júl. 19. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!