A gyakorlatban mennyi esély van rá, hogy egy villámcsapástól tönkremegy a számítógép?
nekem már tette tönkre a pc alaplapját közeli villám /meg a bojlert/
valószínű az áramhálózatba csapott, mert 5-6 szomszédnak is sok elektromos fogyasztó romlott el.
a biztosító kb 1 héttel később jött volna felmérni.
inkább megcsináltattunk mindent magunk, mert bojler és net nélkül semm lehet élni.
azóta nincs biztosítás a házon.
#13: Akkor ne hidd el. De ott voltam. Jött a zivatar, villámcsapás a közelben. Az áram elment, csak pár óra múlva lett helyreállítva. Minden működitt, kivéve a gépet. Szétszedtem és a hálózati interface IC-je szabályosan leolvadt. Egyértelműen a netkábelen jött fel a túlfesz (ez még nem optika volt, egy szál UTP jött a szolgáltatótól).
A vicc az, hogy a routeren kiment a WAN port (ahol bejött a túlfesz) és az a port, ahova a gép volt csatlakoztatva, de a többi port működött és a routerre kapcsolódni is tudtam. Kvázi 3 portos switchként továbbra is működött. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!