Miből, és hogyan készül az alufólia?
Figyelt kérdés
Úgy tudtam, hogy alumíniumból, (innen az alu tag) de nemrég azt hallottam hogy már másból készül.2008. dec. 9. 08:19
1/2 anonim válasza:
Szabványos Al ötvözetből készül. (EN AW-8011, EN AW-8111, EN AW-8079, EN AW-1200)
az eljárás, amivel készítik, pedig a hengerlés.
pongyolán fogalmazva a dolog olyan, mint a tésztanyújtás. Csak itt nem sodrófa, meg deszka van, hanem két sodrófa, az is fémből. A kettő közé bevezetik az aludarabot, és a túloldalon már jóval vékonyabban jön ki. Ezt több lépcsőben ismétlik és a végredmény az alufólia.
Ennél mélyebben is el lehetne mesélni, de nem hiszem, hogy lenne értelme.
2/2 A kérdező kommentje:
tökéletesen elég a válasz, köszönöm. Mi szétválasztjuk a papírt, az üveget, műanyagot és a komposztálóba való szerves hulladékot. Arról beszélgettünk este a férjemmel, hogy külön tennénk még a fémet is, és megnéznénk hogy 1 hét alatt mégis mit teszünk a kukába, hiszen ezek az alap hulladékok. Mindig összegyűlik úgy 40 liter szemét ugyanis. Rögötn belenéztünk a kukába, amiben volt alufólia, ami mehet a fém közé, és pl. tejfölös doboz teteje, ez vajon mi? Mert rá van olvasztva valami fém, nem tudom. ezen kívül a 3 in 1 kávé tasakja, ami műanyagnak tűnik, de belül fémmel van bevonva mint a tejfölösé. Innen jött a gondolat, hogy mi az alufólia összetevője...és vajon az említett szemetet hová kell válogatni..
2008. dec. 9. 13:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!