Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az orr mérete és a pénisz...

Az orr mérete és a pénisz mérete között lehet összefüggés?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ezek a dolgok általában teljesen tudománytalan hülyeségek, pl. amikor a lábmérethez hasonlítják…

Viszont állítólag -és bár ezt egy bulvárlapban olvastam, de létező japán kutatásra hivatkozott-, az androgén hormonok felelősek a pénisz és az orr méretéért is…

Ha terhesség alatt ebből sok termelődik, akkor mind az orr mind pedig a pénisz nagyobb lesz.

És azt, hogy a nagyobb orrú férfiaknak nagyobb a pénisze, elvileg a japán kutatók mérésekkel igazolták is…

Viszont csak nyugalmi állapotban lévő péniszeket mértek.

Szerintetek lehet benne igazság, vagy áltudomány?

2021. júl. 7. 19:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
24%
Gondolod, ha a plasztika sebész megoperálja az orrod, attól a farkad is megváltozik? Kettő az egyben kezelés?
2021. júl. 8. 08:10
 12/19 anonim ***** válasza:
25%

"És azt, hogy a nagyobb orrú férfiaknak nagyobb a pénisze, elvileg a japán kutatók mérésekkel igazolták is…"

ha tényleg volt ilyen, akkor le is kellett publikálniuk valahol. ki tud mutatni linket?

a szórványos példák/ellenpéldák, hogy "nekem is kicsi az orrom, de nagy a farkam", stb. sem az állítás igazolására, sem cáfolására nem alkalmasak

olyan vizsgálat viszont tényleg volt, ami arra jutott, hogy a gyűrűsujj/mutatóujj hosszának arányával korrelál a pénisz erektált hossza

2021. júl. 8. 08:16
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

#12:

Nem korrelál. Onnét tudom hogy két hete egy statisztika kurzuson pont felhozta a tanár példának, hogy a szerzők csak simán ránéztek a p értékre (az valóban kisebb volt a szignifikanciaszintnél) és levonták a következtetést, hogy kapcsolat van a kettő között. Ami kimaradt az értékelésből az az hogy a korrelációs együttható (r) éppen -.216. Az minden, csak nem korreláció

2021. júl. 8. 08:38
 14/19 anonim ***** válasza:
56%

az orr porcos része az élet végéig növekszik.

a péniszről nem találtam ilyen írást.

és még a lankadt méret és erektált méret között sincs szoros összefüggés.

van akinek ugyanakkora mindkét állapotában és van, akinek háromszorosára nő...

2021. júl. 8. 11:13
 15/19 anonim ***** válasza:
67%

"Nem korrelál. Onnét tudom hogy két hete egy statisztika kurzuson pont felhozta a tanár példának, hogy a szerzők csak simán ránéztek a p értékre (az valóban kisebb volt a szignifikanciaszintnél) és levonták a következtetést, hogy kapcsolat van a kettő között. Ami kimaradt az értékelésből az az hogy a korrelációs együttható (r) éppen -.216. Az minden, csak nem korreláció"

144 fős minta esetén a semminél határozottan több.

nyilván senki nem gondolja, hogy majd képlet szintű összefüggés lesz a kettő között. de ha megnézed az adathalmazt, az igazán rövid farkúak közt nincs hosszú gyűrűsujjú, az igazán hosszú farkúak közt pedig nincs rövid gyűrűsujjú.

2021. júl. 8. 12:54
 16/19 anonim ***** válasza:

#15:

Nem értek egyet. Nézd meg az 1. ábrát a cikkben. Amit én látok, az egy nagy, korrelálatlan "paca", adathalmaz, ahova regresszióval behùztak egy egyenest (egyáltalán, miért gondolják hogy lineáris az összefüggés?). Csak két példa: 15 vizsgâlt alany péniszmérete 11 centiméternek adódott, miközben az ujjhossz-arány .87 és 1.06 között változik (leolvasási pontatlanságom nyilván van, de kb. korrekt). Magyarul, a minta 10%-ában semmiféle korreláció nincs, és ez csak egy csoport, ami nagyon látványos, van több is, például 10, 11.5 és 12.5 centiméternél is teljesen vízszintesnek adódik a vonal. Másik : a péniszhossz terjedelme egyes ujjhossz arányokra, például 1.00-nál 9 és 15.5 között változik. Egyszerűen túl széles az intervallum.

2021. júl. 8. 13:21
 17/19 anonim ***** válasza:
68%

Megtaláltam a publikációt: [link]

r=0.56 az együttható, 126 emberen mérve. Ez persze nem egy egetrengető korreláció, de nem is elhanyagolható. Én amúgy nem értem ezt a zsigeri ellenzést, miért ne lehetne korreláció 2 testméret között? Számomra pont az lenne a meglepő, ha nem lenne. Valamilyen szinten arányos az emberi test, nem random növögetnek a testrészeink egymástól tökéletesen független méretűre...

2021. júl. 8. 17:25
 18/19 anonim ***** válasza:

#17:

Ez a cikk tényleg szebb számokat mutat, bár kicsit így is sántít a dolog. Ha az egyes csoportokat a 2. táblázatban normál eloszlásúnak veszed és ábrázolod, akkor látszik hogy nagyon nagy a közös metszet a szomszédos csoportok között. Ha ennek tetéjébe még súlyozod a mintaszámmal, akkor kijön hogy a nagy létszámú (átlagos) csoport lefedi az egészet.

Nem értem hogy miért egy paraméterre akarják leredukálni a modellt, leíró modellnek sem túl erős, prediktívnek kifejezetten gyenge. Ha több paramétert vennének, sokkal jobb leírást adhatnának a jelenségről

2021. júl. 8. 17:55
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Meg hogy be lett linkelve az eredeti cikk…

Igen erről volt szó, amit a bulvár cikk említett azt is 126 emberen vizsgálták.

Arra van valami vizsgálat hogy az androgén hormonok mennyire játszanak közre az orr méretében?

Szerintem a cikk egyik buktatója, hogy nem erektált péniszeket mértek le…

Meg ha volt olyan személy a vizsgáltak között akinek gyerekkorában fitymaszűkülete volt, az is elviheti a végeredményt egy torz irányba.

2021. júl. 8. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!