Lenne gy téridővel kapcsolatos elméletem, tudnátok cáfolni, ha már én bizonyítani nem tudom.?
Azon gondolkoztam, hogy az univerzum tágulását illető megfigyeléseinket, nem-e befolyásolja, hogy mi ugye a galaxis magunk (szupermasszív feketelyuk) tértorzító vonzáskörzetében vagyunk, illetve zuhanunk bele egyre gyorsabban szerintem:) Ennek következtében egyre tömörebb térbe kerülünk napról-napra, nyilván a fény sebességét ugyan annyinak mérjük, holnap is mint tegnap, de külső megfigyelőként a galaxisunk hatáskörén kívül lévő szemlélő nem azt fogja látni, illetve ha ez a szemlélő villantana nekünk egy 1 másodperceset, már ma hosszabb idejűnek látnánk, ha holnap is villant azt meg holnap még hosszabbnak, meg távolibbinak.
Nem akarom én támadni az ősrobbanás elméletet, meg a Vatikánt, de szerintem nem korrigálták bele a mérésekbe a saját inercia rendszerünk változását szinte semmibe.
Az elméletem bizonyítására talán egy jóslatot tudnék tenni, miszerint a spirálkarunk csavarodásánál, ha kifelé haladnánk, távolodhatunk a galaxis magtól egy ideig, akkor esetleg összehúzódni látnánk az univerzumot.
Kérlek cáfoljatok rám.
Kicsit elkanyarodtam(tunk) a témától, ezt az univerzum végét hadjuk is. Igazából közelében nem vagyok a tűznek, nem nóbelre hajtok (átengedem :)
Gondolat ébresztőnek szántam a kérdést, örömmel veszem az ezzel kapcsolatos hozzászólásaitokat, már most teljesen másként gondolok a galaxisokra, mint a kíírás előtt, de igazából még mindig nem győztetek meg róla, hogy teljesen sötét vagyok.
Ott tévedsz, hogy 𝐍𝐄𝐌 zuhanunk bele a központi fekete lyukba, hanem most már lassan 5 milliárd éve keringünk körülötte, a naprendszerrel együtt.
Sőt: a központ körül, nagyon közel vannak teljesen normális csillagok, amelyek pár perc alatt kerülik meg a központot, és azok 𝐒𝐄𝐌 zuhannak bele.
Amire te gondolsz, az a jelenség létezik, de még közelebb kell hozzá menni a központhoz.
Mi 𝐍𝐀𝐆𝐘𝐎𝐍 messze vagyunk ehhez!
12# A zuhanásról-keringésről a téves tudásomat már kijavították a #7. válaszommal, korrigáltam is az elméletemen.
"Mi 𝐍𝐀𝐆𝐘𝐎𝐍 messze vagyunk ehhez!"
Nyilván kicsi, meg elhanyagolható a napról napra történő torzulás, de ahhoz képest, hogy 13milliárd fényévnyire lévő galaxisokat is vizsgálnak, így már szerintem kicsi is elég.
"szerintem kicsi is elég"
Ez így elég kevés egy elmélet alapjául.
#14 "Ez így elég kevés egy elmélet alapjául."
Tudom, nyilván nem tudom mérni semmilyen módon, mennyi a napról napra történő tértorzulásunk mértéke, nem is miattam kellene megdöntenetek az elméletemet, engem annyira nem is érdekel, én csak próbáltam a sötét energiára, egyszerű magyarázattal szolgálni, mert ezek a sötét dolgok még homály zónái a tudománynak, nyilván nem olyat akarok bizonygatni, hogy 2x2=5, mert ez egyértelmű hülyeség lenne, de itt még van dolga a gondolkozó elmének szerintem, és egyszer majd nem sötét energia lesz a neve a jelenségnek hanem mondjuk Béla. :)
Egyébként gondolkoztam, hogy miből tudnánk kiszámolni, a kozmikus háttérsugárzással kapcsolatban ezt írták nekem máshol.: "Érdekessége, hogy van az egésznek egy 700 km/mp eltolódása, tehát olyan, mintha mi ennyivel mennénk." Ha ez az eltolódás nem egy irányú, hanem minden irányban értelmezhető lenne, ezzel talán tudna valaki valamit kezdeni, csak tipp, higgyétek el jó szándék vezérelt a kiírásnál nem akartam én senkit félrevezetni, meg megtéveszteni, csak segíteni.
Kérdező!
Ez az eltolódás egészen pontosan olyan, mintha MI mennénk a sugárzáshoz képest.
A sugárzás mindenfelé megy, ennek van egy átlagos iránya, és ez tér el a mi sebességünktől ennyivel.
Csak akkor hagyd, hogy megdumáljanak, ha biztos vagy benne, hogy nincs igazad.
Mi is az elektron? Hullám? Részecske?
És ha neked is igazad van?
Csak így tovább...te legalább gondolkodsz, és nem várod el, hogy mások tegyék meg helyetted.
👍
#18 Köszönöm a válaszod, de ez a téma nem az én szakterületem, nem is érdekel igazából, meg kapufát is rúgtam vele, mert szerintem a vörös eltolódásokból lehetne kiátlagolni, amiről viszont bizonyított, hogy a sötét energia okozza.
Egyébként pont e hét elején vágtam be a sarokba a saját fejlesztésű generátoromat, mert nem igazán akar működni, de hogy írtál meggyőzött, hogy tovább próbálkozzak. Baszom tovább a rezet, míg vissza nem basz. Köszönöm a kommented tényleg, jókor jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!