Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen hatással van a depressz...

Milyen hatással van a depresszió az agyra? (többi lent)

Figyelt kérdés
Olvastam itt-ott, hogy a depresszió hatással van az agyra, elváltozásokat hoz létre a biokémiai reakciókban. Pontosan hogyan kell ezt elképzelni? Már egy enyhe depresszió is okoz ilyet, vagy csak a súlyosabb? Milyen elváltozásokat okoz?

2021. jún. 29. 21:27
1 2
 11/15 anonim válasza:
Nekem sokkal jobb lett minden.Honapokig halogattam es nem lettem jobban csak rosszabbul. De nem biztatlak gyógyszer szedésre , mert mindenkire másképp hat.
2021. júl. 1. 16:50
 12/15 anonim ***** válasza:
A pszichoanalitikus felfogás szerint (ha lehet így nevezni), a gyógyszerek csak tüneti kezelést jelentenek, és szerintük létezik oki terápia is. Az én egyetemi évfolyamtársaim közül főleg azok menek pszichiáternek, akik szerettek volna az ELTE Bölcsész karára is járni, mind hívő freudista volt, lenézték azokat, akik gyógyszerrel kezelték a bolondokat. De ez még akkoriban volt, amikor a ma is használatos valóban hatékony antidepresszánsok éppen hogy csak fel lettek fedezve. Nem tudom, hogy az eltelt 3 évtized alatt megváltozott-e a véleményük, de azt igen, hogy az anidepresszánsok nagy jótéteményei az elmegyógyászatnak, még akkor is, ha a tünetek nagyfokú javulása miatt nem kerül sor pszichoterápiára, s így a betegség “gyökerestől való kiirtására”. Meg még azt is tudom, hogy egyébként sem kerülne rá sor idő, szakember, kedv stb. hiányában.
2021. júl. 1. 19:07
 13/15 anonim válasza:

Ne haragudj nem lehet kimenni az irasodbol.

Azt akartad írni hogy a terápia is kell a gyógyszer mellé ?

2021. júl. 1. 19:13
 14/15 anonim ***** válasza:
Kérdésed nem érthető. Mi az, hogy “nem lehet kimenni az írásodból”. Meg, hogy “terápiai is kell, a gyógyszer mellé”.
2021. júl. 2. 09:24
 15/15 anonim válasza:
Oké,köszönöm.
2021. júl. 2. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!