A trisó (trinátrium foszfát) káros a növényeknek, vagy műtrágyaként funkcionál?
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__hazimunka__6969182-a-..
élővizekbe kerülve okoz komoly gondokat, valamint a lúgossága miatt nem jó műtrágya
Mosószóda elég jól helyettesíti, térj át arra.
Egy gépjárműnél nem lesz különbség az végeredményben.
Szintén olcsó szintén nem rozsdásít de sokkal kevésbé környezetterhelő.
A Trisót tartsd meg a legdurvább zsíros olajos szennyeződések, tűzhelyek és serpenyők megtisztítására kifőzésére.
Oké. Az is van.
A galambszarra melyik a jobb? Nagyon durván szétbombázzák, és ha még a napon rá is szárad... de a gyári galambszarleszedő trutyi a lakkot is leszedi annyira durva valami.
Mosószóda kevésbé lúgos mint a Trisó, de ettől még nem feltétlenül tisztít kevésbé. De lakkot biztosan nem szed le ha a Trisó sem szedett le.
Főleg hogy a tisztítások legfőbb összetevője nem is az alkalmazott vegyszer hanem a dörzsölés/kefélés/stb (nem tudom mit használsz) és az oldószer (vagyis a víz).
Próbáld ki több kisebb felületen:
- Vízzel dörzsöléssel/keféléssel
- Mosószódás oldattal dörzsöléssel/k...
- Trisóssal
Így össze tudod hasonlítani.
Galambszar ellen egyébként a légpuskát, ílypuskát javaslom.
Nem szoktam ilyesmit javasolni de a szárnyas patkányokat én sem túlzottan kedvelem.
Galambszar ellen csak az véd, ha nem fa és villanykaró alá parkolunk. A többi lutri.
De ha megtörtént akkor frissiben vízzel lejön, de ha rászáradt... akkor vizes papírzsebkendőt kell rajta hagyni. Önmagában a víz kevés, a nagynyomású forróvizes mosó sem szedi le az ilyet, csak a türelem. Dörzsölni nem szabad, csak autómosó kefével a felázott piszkos felületet, de nem a galambszart.
De akkor majd mosószódázok, abból úgyis van egy vödörrel.
Galambszar ellen a fűrész is jó lenne, a parkolók fölötti ágat kellene csak levágni, illetve a lámpaoszlopok tetejére egy kúp alakú bádoglemezt kell hajlítani tüskével a végén, amin nem tud megkapaszkodni. Máris 1-el több parkolóhely lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!