Mekkora kockázatot jelent Közép-Európára nézve a jelenleg egyre szélsőségesebb időjárás?
Figyelt kérdés
Hallottam hogy Csehországban is tornádó volt2021. jún. 25. 19:46
2/4 anonim válasza:
Nagy kockázatot jelent. Főleg azokon a területeken ahol az infrastruktúra még nincs felkészülve az ilyenekre, mint pl Magyarországon.
3/4 anonim válasza:
Valójában az ezzel a gond, hogy az építőipari szabványaink jóval fölé mennek ugyan az eddigi extrém időjárási igénybevételnek, de azért van egy határ, a biztonság nagyon meg tudja dobni a költségeket és mint tudjuk az építőanyagok roppant drágák, így a megfizethetőség kedvéért a követelményeket éppen csak hogy teljesítik, mert hiába a szuperbiztos lakóház, ha nem tudom megvenni.
Csakhogy a szabályozást szigorítani fog kelleni, ámde ez csak az új épületeknél jelent majd megoldást, a régieknél sajnos nem.
Megdöbbentő volt a cseh tornádó nyomait nézni, de úgy sejtem, kell még majd több hasonló esetnek is előfordulnia, hogy olyan építőipari szabályozás lépjen életbe, ami megoldást jelenthet, mert mindennek van ára, a biztonságnak is.
4/4 anonim válasza:
Jelenleg nem szélsőséges az időjárás. Illetve ha úgy vesszük akkor mindig az. A tornádók annyira nem ritkák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!