Hány órától lehet körülbelül látni az égen a csillagokat?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy éjszaka láthatóak. Arra vagyok kíváncsi, hogy körülbelül hány óra körül. Mostanában, ha nem felhős az ég akkor sem látom őket. Ezért is érdekel.2021. jún. 23. 21:32
1/4 anonim válasza:
Kb 9-10 körül már lehet látni őket
2/4 anonim válasza:
Attól függ honnan nézed. Ha nagyon a városban vagy, ahol sok a fény, a világítás, akkor nem sokat fogsz látni. Ha kimész messze a várostól, akkor jobban látod.
3/4 sadam87 válasza:
Itt láthatod a különböző alkonyatok (twilight) mettől meddig tartanak.
A legfényesebb csillagok már nagyjából a nautical twilight (tengerészeti alkony) kezdetétől láthatóak, de a legtöbb csak az astronomical twilight kezdetétől. (Az igazán halványak meg csak annak a vége után, de ez csak nem fényszennyezett helyen van így.)
Most épp telehold van, az is elnyomhatja a csillagok fényét. (De tíz körül én már láttam a fényesebb csillagokat fényszennyezettebb helyről is.)
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!:)
2021. jún. 23. 23:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!