Ε0 μ0 c2 ≡ 1 A vákuum permittivitása és permeabilitása a fénysebesség négyzetének szorzatával azonosan 1?
NEM teszt!
<< powered by fanyűl® >>
ε0 μ0 c2 ≡ 1
A vákuum permittivitása és permeabilitása a fénysebesség négyzetének szorzatával azonosan 1?
Nem igazán tudom mire vélni, ha nem teszt.
ε0 ≡ (c^2*μ0)^-1, ezt nyilván tudod, ebből meg kisiskolás módon megkapjuk, hogy ε0*μ0*c^2 ≡ 1.
(Tudom, több válasszal tartozom neked. Nem felejtettem el, csak épp jelenleg, meg egy ideig még örülök, hogy lyuk van a hátsómon.)
Mert így van definiálva : [link]
Nincs permeabilitása a vákuumnak, pontosabban az egy a fentebbi formulával definiált dolog. Olyan ez mintha rácsodálkoznánk, hogy valami előjeles mennyiség és a reciprokának a szorzata pont 1.
Olyan mint "tökéletes vákuum" egy idealizáció, a valóságban soha nem figyeltek meg ilyet, a kvantumelmélet szerint nem is lehetséges.
"A vákuum egy olyan adott teren belüli térfogat, mely elhanyagolható mennyiségű anyagot tartalmaz csak" : [link]
"Nincs permeabilitása a vákuumnak"
Már hogy a francba ne lenne, ilyen hülyeséget ne írjál ide nekem.
Attól mert a vákuum az anyagot nem tartalmazó tér, vannak fizikai paraméterei. Sőt a világegyetemben kijelölhetők olyan szegmensek ahol valóban nincs anyag és mégis számításokat végeznek az ilyen területekkel, elektromos és mágneses szempontból is akkor hogy a picsába?
A reciprokot meg felejts el az baromdág.
A c2-el még nem kezdtünk semmit amúgy...
Van permeabilitása a vákuumnak természetesen.
A képlet jó. Váuumban Ε0 μ0 c2 ≡ 1. Sőt minden közegben is érvényes az adott közeg áteresztőképességére vonatkoztatva. Tehát pl olajban Εr μr c2 ≡ 1
Permittivitás és áteresztőképesség A Permeability és Permittivity két olyan fogalom, amit Maxwell által kifejlesztett elektromágneses elmélet talál. Ezek egyenértékű fogalmak, ahol az elektromos mezőben az permittivitást alkalmazzák és a permeabilitást a mágneses térben használják.Azt jelöli, hogy adott mágneses vagy elektromos gerjesztés mekkora mágneses térerősséget (B) vagy elektromos eltolást (D) hoz létre.
" Sőt a világegyetemben kijelölhetők olyan szegmensek ahol valóban nincs anyag és mégis számításokat végeznek az ilyen területekkel, elektromos és mágneses szempontból is akkor hogy a picsába?"
A fény transzverzális elektromágneses hullám. A transzverzális hullámok felületen jelennek meg egy közeg felületén.Régen azt hitték az éterben közlekednek, az éter felületén, de kimutatták, hogy nincsen éter. Így most a semmiben terjed a fény. Szerintem ezt nem érted.
1fizikus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!