Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A hagyományos ízzóknál is...

A hagyományos ízzóknál is megvannak a Erruptív protuberencia, fler, koronakidobódási jelenségek?

Figyelt kérdés

Egy gömb-lapos Földes FB-os oldalon vitába szálltam egy lapos Földessel. Váltig állította, hogy egy lámpa esetében, ami szerinte a Nap ugye ugyanolyan Naptevékenységek figyelhetőek meg, mint egy csillagnál. Azt írtam kommentbe, hogy már egy egyszerű tükrös távcsővel is meg tudja az ember figyelni a protuberanciákat és a fortyogó Napot, amiről így az ember meggyőződhet, hogy nem egy lámpa pl.

Az okkulár után különböző lencsékkel ki lehet a Nap képét vetíteni és az ember meggyőződhet róla, hogy az egy csillag. Azt válaszolta idézem : "Szerintem nem vagy tisztában a fogalmakkal. Három különálló, jól elkülöníthető jelenségről beszélünk! Fler, ez megvan a normál izzónál, Erruptív protuberencia, ez jelen van a régi típusú wolfram izzóknál, Koronakidobódás, néhány elképzelés szerint a szálak elszakadásakor hasonló jelenség megy végbe. Szóval mit nem mondtam jól? Ha csak erre hivatkozól, még mindig lámpa! Ennél sokkal több bizonyíték van! Olvass Van Herdenberg -et!"

Lehet hpgy igaza van?A hagyományos ízzóknál is megvannak ezek a jelenségek, mint a Napnál?

2021. jún. 16. 08:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%

Egyes számú szabály:"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." (Woody Allen)

A másik: Napba távcsővel? nooormááális???

2021. nov. 16. 09:37
 12/16 anonim ***** válasza:
56%

A hagyományos izzónál a "Langmuir-henger" jelensége van, mely egy szigetelő vákuumteret alakít ki a forró szál körül.

Ez teszi gazdaságossá a gáztöltéses duplaspirál konstrukciót, és ez akadályozza meg az ívkisülés begyúlását az izzószállal párhuzamosan a hálózati villanykörtéknél.

2024. jan. 15. 20:02
 13/16 anonim válasza:
64%

Az ilyeneket én

Sterilizálnám

Elvenném a választójogukat, és

Korlátoznám a szólásszabadságot

2024. jan. 16. 23:50
 14/16 anonim válasza:
0%
+ + verném őket minden nap, mint olasz a majmát 🤭
2024. jan. 16. 23:53
 15/16 anonim ***** válasza:
73%

#11 Válaszadó! A Woody Allen idézettel egyetértek, de az utolsó mondatoddal nem. Léteznek nap-távcsövek, és speciális kiegészítők Nap megfigyelésre:

[link]

#13, #14 Válaszadó(k), Kérlek fogalmazz(atok) pontosabban! Kire is haragszotok?

A laposfejű laposföldeseket én sem csípem.

2024. jan. 17. 00:54
 16/16 anonim ***** válasza:
10%
Sokkal valószínűbb hogy a Nap egy hatalmas plazma esetleg kivetítés, projekció vagy a szimuláció része mint az hogy a lufik összeállnak egy égő Nappá a jéghideg űrben. A tudomány sokszor bizony irreális baromságokat képzel el. Az iskolában akkora az agymosás, hogy onnan távozva senkiben semmi más alternatíva fel sem merül. És ez komoly baj gyerekek! Ezt kifogásolta Einstein is. Legalább őrá hallgassatok.👍
dec. 5. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!