A valós fölötti V vektortérben van egy tízelemű generátorrendszer, amely nem minimális generátorrendszer, és hét különböző háromdimenziós altér. Hány olyan n egész szám van, amelyre van ilyen n-dimenziós V?
Figyelt kérdés
Hogyan oldom meg ezt a feladatot? A generátorrendszer részét értem, de a hét különböző háromdimenziós alteret nem tudom elképzelni. (6-nak kellene lennie a megoldásnak)2021. jún. 10. 20:35
2/11 anonim válasza:
nekem is úgy tűnik, hogy n = 5,6,7,8,9 jöhet szóba, de elég rég volt már az egyetem
3/11 dq válasza:
4-9 jönnek szóba, az mégis 6, bocsánat.
A "van 7 különböző 3 dimenziós altér" csak egy vicc, egy szokatlan megadása annak, hogy a dimenzió 4 vagy több.
4/11 anonim válasza:
lehet, hogy hülye vagyok, de 4 dimenziónál hogy jön ki a 7 különböző 3 dimenziós altér?
5/11 anonim válasza:
nem 4 jöhetne ki? (de tényleg rég volt már)
6/11 A kérdező kommentje:
Teljesen biztos hogy 6 a megoldás, de én is 5re gondoltam magamtól. Azt én se értem hogy 4 dimenziónál hogy jön ki a 7 különböző 3dimenziós altér
2021. jún. 11. 00:13
7/11 dq válasza:
Végtelen sok különböző 3 dimenziós altere van egy 4 dimenziós valós vektortérnek.
8/11 anonim válasza:
span({[1,0,0,0], [0,1,0,0], [0,0,1,b]}) (b ∈ ℝ)
Ebben azok a vektorok vannak benne, amelyek negyedik és harmadik komponensének aránya b; minden b-re különböző alteret kapunk.
A síkon is ugye végtelen sok különböző origón átmenő egyenest tudunk rajzolni, gyanús, hogy ha megtoldjuk a pontokat még két komponenssel, az nem változtat a helyzeten.
10/11 A kérdező kommentje:
Hú, 8as a te válaszodat sajna nem igazán értem :/ de mondjuk az már tisztul hogy min 4 dimenziósnak kell lennie hogy vegtelen sok 3 dimenziós altere legyen. Az akkor nem is fontos hogy 7et említ a feladat?
2021. jún. 12. 11:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!