Be van bizonyítva, hogy Newton gravitációs törvényét nem befolyásolja a tér tágulása?
Ha jól tudom, a fizikusok egyetértenek abban, hogy ha az 1 méteres táv kitágul 2 méterre, akkor a gravitációs törvénybe is 2²-et kell írni a nevezőbe, nem pedig 1²-et.
Ez nem egy hibás feltételezés?
Röviden válaszolok a kérdéseidre. Talán nekem elég sok pipám van az igényeid kielégítésére;
1. A Föld geoid vagy gömb ahogy tetszik. Nem jelent lényegi különbséget
2. Elektron létezik
3. A gravitációs erő a gravitáló testek gravitációs tömegközéppontjai közti távolság négyzetével fordítva arányos
4. Nem érted a vonatkoztatási rendszerek fogalmát, jelentését. Nem kérdeznél ilyeneket : "Ha gömbölyű lenne és forogna, akkor jóval nagyobb mágneses térnek kéne jelen lennie a vezetők környékén."
Egy vonaton is létezik statikus mágnesség. A patkómágnesek ott is ugyanolyan alakúra alakítják a vasreszelék kupacokat, pedig mozog a vonat ugye? Nem konteo. Egymással ugyanolyan sebességű egyenletesen mozgó vonatkoztatási rendszerekkel van dolgunk
Kérdezz bátran, csak fogalmazz érthetően. Nekem is elég nehéz volt kibogarászni mit is szeretnél tudni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!