Miért gyakoribban a fehér kísérleti egerek, mint a szürkék?
Figyelt kérdés
2021. máj. 4. 08:08
12/16 Wadmalac válasza:
"#9Fehér aborban?"
Én még nem láttam totál fehér labort.
Ha van olyan, oda kell Kínából rendelni ilyeneket:
13/16 anonim válasza:
Fehér állaton könnyebben találnak vénát, ennyi az egész...
14/16 anonim válasza:
meg jobban látszanak a bőrön az elváltozások
15/16 anonim válasza:
Könnyebb megkülönböztetni a vad egerektől.
16/16 anonim válasza:
Egyrészt amit előttem írtak, jobban látni áttetszőbb bőrén az elváltozásokat (ma már a klimatizált laborokban gyakran használnak kopasz albínó egereket is), másrészt jobban lehet tudni, ha vad egér költözött be a tenyészetbe.
De eredeti oka szerintem az volt, hogy a fehér egér a japánok kedvenc háziállata volt a XIX. században, és onnan került át a laborokba: egy jó ideje törzskönyvezetten tenyésztett populációt nyilván szívesebben alkalmaztak orvosbiológiai kísérletekre, mint a vadvilágból befogottat, akik sokféle ismeretlen kórokozóval találkozhattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!