Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hány biológiai nem létezik?

Hány biológiai nem létezik?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 29. 06:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%

Az embereknél kettő.

Az interszexuálisokban is csak a két nem tulajdonságai keverednek, nincs bennük valami teljesen új, harmadik nemre jellemző tulajdonság.

2021. ápr. 29. 09:26
 12/23 anonim ***** válasza:
67%
Egyérteűen kettő.
2021. ápr. 29. 09:32
 13/23 A kérdező kommentje:

"Nő és férfi."

"Kettő."

"Az embereknél kettő. Az interszexuálisokban is csak a két nem tulajdonságai keverednek, nincs bennük valami teljesen új, harmadik nemre jellemző tulajdonság."

"Egyérteűen kettő."

Köszönöm, akkor mégse én őrültem meg.

2021. ápr. 29. 10:38
 14/23 anonim ***** válasza:
76%
van a két véglet (férfi és nő) meg a többi
2021. ápr. 29. 10:45
 15/23 anonim ***** válasza:
90%

Uff én azt hittem, a rendszertani nemeket kérdezted.

Ez amúgy elég megosztó, nézőpont kérdése, akár politikai kérdés is lehetne.

Én azt mondanám, hogy biológiai nemből kettő van, az elsődleges nemi jelleg alapján (nemi szerv). A hermafroditákat, akiknek 2 van, én abba sorolnám, amelyik „felük” működőképes. Az a baj, hogy általában egyik sem működőképes (nem képes utódot létrehozni). Ez egy genetikai hiba (nem jelenti azt, hogy ők kevesebbet érnének!!!).

A biológiai nemen kívül van a társadalmi nem, a gender, ami az a nem, aminek az adott ember érzi magát. Ebből számtalan lehet, mindig újakat és újakat „találnak ki”. Természetesen a legnagyobb két nemtől genderben eltérő emberek sem érnek kevesebbet, el kell őket fogadni, megbecsülni úgy, mint bárki mást. De biológiai nemből akkor is csak kettő van véleményem szerint.

A számtalan gender, amiről beszéltem:

[link]

A „nem bináris” résznél van egy lista.

2021. ápr. 29. 10:59
 16/23 anonim ***** válasza:
20%
Kérdező, ha a liberalizmust akarod megcsúfolni, akkor el kell keserítswlelek, mert nem caak két nem van.
2021. ápr. 29. 11:01
 17/23 anonim ***** válasza:
54%
#4, 5,6,7-em pontzása:látom valakinek lepontozni kötelessége!
2021. ápr. 29. 11:12
 18/23 A kérdező kommentje:

"A hermafroditákat, akiknek 2 van, én abba sorolnám, amelyik „felük” működőképes. Az a baj, hogy általában egyik sem működőképes (nem képes utódot létrehozni). Ez egy genetikai hiba (nem jelenti azt, hogy ők kevesebbet érnének!!!)."

Én se gondolom hogy mint emberek kevesebbek lennének, csak azt hogy a két nem közül valamelyikbe be lehet sorolni mindegyikőjüket.

"A biológiai nemen kívül van a társadalmi nem, a gender, ami az a nem, aminek az adott ember érzi magát. Ebből számtalan lehet, mindig újakat és újakat „találnak ki”."

Látod ez a bajom, kitaláció az egész "társadalmi nem" de el kéne fogadni? Ha pedig nem értünk vele egyet akkor a genderisták (igencsak etikátlanul) kiforgatják a szavainkat és úgy csinálnak mintha mindegyikünk(!) szerint a gender diszfóriások valamiféle szubhumán lények lennének. Így jön az az orbitális tévedés miszerint ha szerintem csak két nem létezik akkor transzfób vagyok. 🤷‍♂️

2021. ápr. 29. 11:42
 19/23 anonim ***** válasza:
70%

"A biológiai nemen kívül van a társadalmi nem, a gender, ami az a nem, aminek az adott ember érzi magát. Ebből számtalan lehet, mindig újakat és újakat „találnak ki”. Természetesen a legnagyobb két nemtől genderben eltérő emberek sem érnek kevesebbet, el kell őket fogadni, megbecsülni úgy, mint bárki mást. De biológiai nemből akkor is csak kettő van véleményem szerint"

Ezzel az egésszel az a baj, hogy ezek a genderisták rendszeresen önellenmontásba keverik saját magukat. Hisz ahogy írod, az az alap gondolatuk, hogy a gendernek semmi köze a biológiai nemhez. Oké, akkor fogadjuk el, ha valaki sajtostésztának képzeli magát.

Na de, amikor egy helyzetben egyértelműen a biológiai neme alapján van mondjuk valahol nyilvántartásba véve, vagy aszerint kategorizálva, stb akkor pedig replikázik hogy ő nem nő, hanem sajtostészta, és ezt kikéri magának.

Vagyis egyes szituációkban úgy kezelik mintha ennek a biológiai nemhez semmi köze lenne, hanem egy attól független szubjektív kategorizálás. Máskor pedig a biológiai nem helyett erőltetik, ezzel meghazudtolva hogy ez valami attól független dolog lenne.

Valami következetesség kéne ebbe a rendszerbe.

2021. ápr. 29. 13:17
 20/23 anonim ***** válasza:
37%

Ha jól tanultam:

XX

XY

Kivételes esetben

XXY

XXYY

2021. ápr. 29. 14:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!