Hogyan tud megvédeni egy vakcina mindenféle mutánstól?
Attól függ, hogy a szervezeted felismeri-e a mutáns vírust is az alapján, amit már látott és hogy az immunválasz hatékony-e rá. Nem minden mutáció hoz akkora különbséget, hogy ne legyen jó rá a vakcina, de lehet olyan mutáció is, hogy nem jó az oltàs. Kicsit sarkítva, akkor is felismered a nagypapád, ha szokatlanul öltözik fel, de később és közelebbről. Ha emellé felvesz egy parókát és leborotválja a szakállát, akkor lehet, hogy elmész mellette az utcán. Az előbbi amúgy meg is történt, valamelyik mutánsra nem 90% a védettség, hanem 65.
A média meg kelti a hisztit, hogy ilyen-olyan mutáns, mindmeghalunk mielőtt a kutatóknak ideje lenne bármit is mondani. Az újságírók pedig az internet óta kattintásból élnek, nem tájékoztatásból. Arról írnak, amiből pénz lesz(reklámbevétel). Ha holnaptól mindenkit a kutyamenhelyek érdekelnének, akkor percre pontosan leközölnék Fifike tegnapi napját.
9 Úgy, hogy ezeknek a változatoknak (mutánsoknak) a sok elemből álló fehérjéi csak néhány ponton (néhány aminosavban) különböznek. Az oltások által előkészített immunrendszer ezekre az alig különböző fehérjékre is támadásba lendül."
A koronavírus tüskefehérjéje is mutálódott az indiai, afrikai mutánsban ami alapján a vakcinában található anyagok a szervezeted felismeri a vírust, ugyanis azzal tapad meg a sejten. Már bizonyítottan PCR teszt sem mutatja ki azokat a triplamutánsokat. A tavaly év eleji wuhani vírusra kifejlesztett vakcina hogyan is hatna rá, ha már a vírustüske fehérjére is elmutálódott azóta párszor?
Most jönnek a tudósok és erre azt mondják, hogy minden mutánsra IS véd a vakcinájuk. Ki hiszi ezt el? El tudod mnagyarázni? Ő sem tudja. Innen is látszik, hogy beetetés az egész. Fogtak egy a környezetben évtizedek óta jelenlevő vírust, ami még ismeretlen az emberek számára és kikáltották járványnak. Parasztvakítás az egész!
Kezdjük ott, hogy egyikünk sem virológus -gondolom.
Valójában én leginkább a kínai vakcinában bíztam, mert nem csak a tüskefehérjét, hanem a teljes elölt vírust tartalmazza. Hagyományos módon készült, mint minden korábbi vakcina, beleértve az influenza ellenieket is. Ellentétben az összes többivel, amelyek csak a tüskefehérjére koncentrálnak.
Amióta beoltattam magam influenza ellen -vagy tíz éve- egyszer sem kaptam el, pedig korábban szinte minden évben egy-egy hetet kinlódtam vele. Azaz valami módon a korábbi vakcina véd az újabb mutánsok ellen is.
Végülis sputnikot kaptam, s csak remélem, hogy egy esetleges mutáns tüskefehérjéjét felismeri az immunrendszerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!