Lehetséges lenne Newman motorból autót építeni?
Laikus vagyok a témához, csak láttam a Newman motor működését
( https://www.youtube.com/watch?v=YIhnZWWmhFk )
Nagyon érdekesnek találom, és elgondolkodtam, hogy ezt meg lehetne-e csinálni gazdaságosan, emberi méretben (értsd = nem kell hozzá 1,5 tonnányi kondenzátor) autónak? Ha nem lehet, miért nem?
Ez a Newman motor is egy perpetuum mobile próbálkozás.
És ez sem jött be.
A videót most sajnos csak hang nélkül látom, majd megnézem még hanggal. De az tuti, hogy nem produkál 100% feletti hatásfokot.
Márpedig Newman ezt állította.
Na megnéztem hanggal. Most már tiszta.
A lényeg, hogy az a két tekercses varázslat a kondival együtt a kondenzátor névleges kapacitásánál jóval több töltést tárol, így egy akkuként tud működni.
Nem lesz itt semmiféle plusz energia a 100% felett, még annyi sem, ugyanúgy vannak veszteségek.
Csak a kondi (+ a tekercsekkel az áramkör) tárol jóval több energiát, mint önmagában tenné.
Szerintem a mai szuperkondenzátorok használják is ezt az elvet.
A motorban semmi trükk. Tulajdonképpen csak annyi, hogy ugyanazokat a tekercseket használja motorhajtásra, amit a kondenzátor "tuningolására" is.
Itt a lényeg a kondi + tekercsek részben van.
A motor másodrendű.
"így működnek az elektromos autók?"
Az autók nem, de ha van bennük szuperkondenzátor (F1-es hibridekben van), akkor az a rész valami ilyesmi lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!