Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Biomérnöki vagy élelmiszermérn...

Biomérnöki vagy élelmiszermérnöki?

Figyelt kérdés

Szeretnék több dolgot megtudni a két szakról, ugyanis nem lehet túlzottan sok dolgot kideríteni a leírásukból.

Nagyon érdekelne biomérnök vagy élelmiszermérnök hallgatók véleménye. Mennyire nehéz, miket kell itt tanulni(részletesebben) stb.stb. Minden amit mondtok róla, érdekel!

2010. aug. 21. 19:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Élelmiszer mérnökként tanultam matematikát, Kémiát (szerves kémia, analitika, élelmiszerkémia stb.) Fizikát, Biológiát, mikrobiológiát, mechanikát, gépészetet, (géprajz, szerkezettan, szakgéptan stb.), Közgazdaságtant ami nálunk államvizsga tárgy volt, statisztikát, informatikát, technológiát, művelettant, folyamatszervezést.

Sokat kellett tanulni, de szerintem ritka az ahol nem. Ha vinni akarja valamire az ember, akkor ezeket meg kell tanulni. Műszakvezetőként és termelésvezetőként dolgoztam az élelmiszeriparban, de ez a diploma elég volt arra is, hogy 7 év után a gyógyszeriparra tudjak váltani, mert meg voltak az alapok.

2010. aug. 21. 21:29
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is e kettő közt gondolkodtam, és végül a BME mellett döntöttem, mert azt mondták ez színvonalasabb. Van élelmiszer szakirány (5.félévtől), addig meg kemény alapozás. Van itt minden, fizika, matek, kémia, mikrobiológia, analitika... és ezek keverékei és laborjai. Nem könnyű az biztos, de remélem megéri (még oda járok). Ha bírod a kemény tempót, vagy alapból vágod a kémia-biológiát, gyere! A tanárok korrektek, a diákok még inkább. Nem akarlak elijeszteni, de alap törvény, hogy ami sokat ér (diploma), azért sokat kell tanulni, de nincs összehasonlítási alapom, nem járok/jártam máshova.
2010. aug. 21. 22:20
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat!
2010. aug. 22. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!