Ha a héliumos lufi magától felfelé száll, akkor a héliumos palack, amiben több száz lufi megtöltésére elegendő héllium van, miért nem száll fel?
Hiszen több százszor akkora erővel kéne eltávolodnia a talajtól.
Vagy netán csak egy szimulációban élünk, és ez is egy bug? Sakk-matt, tudomány? :D
Sakk-matt legfeljebb a te agyadban van, kérdező...
Ez kb. ugyanaz a kérdés, hogy az ember miért nem tud egy házat felemelni, amikor egy széket meg igen. De a te szemszögedből ez is egy bug, gondolom...
"Sakk-matt, tudomány? :D"
Inkább a fizikatudásodnak.
A hélium légköri nyomáson kisebb sűrűségű a levegőnél, a palackban viszont 150-200 bar nyomáson van, ennyiszer sűrűbben.
Szóval ott csak az ugyanúgy 150-200 barra sűrített levegőnél könnyebb. Értem?
Javaslom a továbbiakra, ha valamit a fizikában elsőre hülyeségnek tartasz, először a saját tudásod ellenőrizd hiányosságra, csak utána tedd közhírré a felfedezésed.
Sokkal kevesebb beégéssel és sokkal több okosodással jár.
#8:
Nem tudom, szerintem egy konteós riposztnak túl gyermeteg. Ez inkább olyan nem akarom a fizikát tanulni, mert hülyeség.
A felhasználónévvel összenézve elég khm "weirdo".
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!