Elképzelhetőnek tartjátok, hogy a Földet valóban teremtették (tudományos oldalról)?
Mi van akkor, ha a Földet valóban elkészítette valaki, ahogy a Biblia is szól, viszont egy olyan "Isten" teremtette, aki szimplán a régi Földnek/rendszernek egy tudóscsapata volt?
Tudták, hogy be fog következni a visszafordíthatatlan pusztulás, ezért valamilyen módon létrehoztak egy mesterséges naprendszert.
Mi van, ha a mi bolygónk belsejében van a régi bolygó?
Vagy a régi szimplán elpusztult, és a helyére "tették" ezt?
Vagy a régi valahol teljesen máshol pusztult el, de létrehoztak előtte erre a területre egy komplett naprendszert azzal a céllal, hogy ha a Föld, a legélhetőbb hely elpusztul, akkor legyenek alternatívák a mozgásra?
Elképzelhetetlenül sok év telt el a Föld keletkezése előtt, és óta is, és nem tudom megemészteni azt a gondolatot, hogy pont most, az elmúlt ezer évben fejlődtek volna ki a világegyetem egyetlen tudósai, akik soha nem léteztek még, és soha nem találhattak fel olyan dolgot, ami valójában az egész világegyetemet egy mesterséges rendszerré tenné.
Nem mondom, hogy szimuláció, amiben élünk, ez valahogy távol áll az elképzeléseimtől, de szerintem több, mint 50% eséllyel állítható, hogy az a tér, amiben mi vagyunk, egy korábbi birodalom megsemmisülése miatt lett létrehozva, és valahol elképzelhetőnek tartom, hogy a mi tudományunk is képes lesz egyszer mesterséges bolygók létrehozására kb. 1 millió éven belül.
Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de nem olyan régen még az okostelefon, vagy az önvezető autó is az volt.
"erre az oldalra magyar emberek járnak, akik nem alkalmasak az ilyen témára... :D"
Szerintem amúgy mi világunk előtt a Wow-ból ismert Azeroth bolygó volt itt, csak a démonok elpusztították, és a Naaru, a Fény entitás alkotott minket utána ide, és az ő oltalma alatt állunk. De te ezt úgyis lehurrog majd, mert ócska magyar vagy.
Tudjuk, hogy hogyan alakulnak ki a Földhöz hasonló bolygók, nem értem mi a probléma.
"Elképzelhetetlenül sok év telt el a Föld keletkezése előtt, és óta is, és nem tudom megemészteni azt a gondolatot, hogy pont most, az elmúlt ezer évben fejlődtek volna ki a világegyetem egyetlen tudósai, akik soha nem léteztek még, és soha nem találhattak fel olyan dolgot, ami valójában az egész világegyetemet egy mesterséges rendszerré tenné."
Épp ellenkezőleg, csillagászati viszonylatban univerzumunk fiatal. Vannak még jelenleg olyan csillagok amik nagyjából egyidősek a világegyetemmel és még nem aludtak ki. Rengeteg csillag és bolygó fog még születni, sokszorosa a jelenleg lévőknek melyeken akármennyi civilizáció kifejlődhet még.
"Elképzelhetetlenül sok év telt el a Föld keletkezése előtt, és óta is, és nem tudom megemészteni azt a gondolatot, hogy pont most, az elmúlt ezer évben fejlődtek volna ki a világegyetem egyetlen tudósai, akik soha nem léteztek még"
Mikor kellett volna kifejlődniük, hogy azt mondd, hogy na ez így már okés? A másik, hogy hol hallottad, hogy egyedüliek vagyunk az univerzumban? Tényleg érdekel.
Egyébként csak érdekességképen: A Naprendszer és a Föld az univerzum korának kb. az utolsó harmadában már létezett, nem annyira fiatal ez a bolygó. Az élet is kb. az utolsó negyedében jelen van, elképesztő idős a földi élet. Azon belül az ember kialakulásához különféle feltételek véletlen összeállása kellett, ami most történt meg. Mit nem lehet ezen megemészteni? (Amúgy köpd ki nyugodtan, ne rágódj rajta.)
Hagyjad... ez csak egy felkapott kósza gondolat.
Azért mondja a kérdező, hogy legyen miben hinnie.
Mert a lényeg az, hogy hinni akar, és aztán megtalálja hozzá az "indokot" és a "magyarázatot".
De ezt miért nem a vallás kategóriában teszi?
A tudományhoz köze nincs!
Ne hergeld itt a tudósokat!
Ha egy vallásos kérdezi tőled kakítál e ma, s mondád :Eegen.
Elfogadja.
Viszont, ha egy tudós növendék kérdezi úgyanezt, akkor bizony nem elég a válaszod.
Megkell mutatnod! Utána elektromikroszkóp alatt tanulmányozzák, hogy a tied é.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!