A krumpli valójában egy állandósult genetikai betegség, egy tumor, egy nem kontrollált sejtburjánzás?
Az olvastam a krumpliról, hogy annak a gyökérgumója valójában egy genetikai eredetű növényi betegség, a rák vagy tumor növényi megfelelője.
vagyis az összes krumpli „rákos“ és a gyökérgumói a rákos daganatok.
A krumpli ehhez évezredek óta alkalmazkodott és továbbadja az utódnak is, így az összes krumpli genetikailag beteg, de ez nem jelent hátrányt nekik.
Ezt valami bulvár lapban olvashattad, azok közül is a legostobábban.
A gumó a szár módosulata. A gyökéren vagy a száron keletkezik. Semmi köze sincs semmiféle sejtburjánzáshoz.
Hát maga a krumpli tele van keményítővel ami az egyik fő energiaforrása a növénynek, valamint képes azon keresztül reprodukálódni.
Tehát a krumpli gumó egy olyan daganat amivel a növény szaporodik és energiát tárol az utódának.
(így értelmezve egy emberi magzat is daganat)
Szerintem ezt nem nagyon lehetne "növényi ráknak" nevezni, még ha hasonló is lehet az eredete amit leírtál, bár én még ezt nem hallottam.
"Ezt valami bulvár lapban olvashattad, "
igen, bulvárlapban. a lap neve: NatGeo. Ami meg a Nature.com online lap cikkét vette át
Igazi bulvárlap mindkettő.
ha akarod elő is túrom a cikket.
Azért próbáld megkülönböztetni a rákot - ami egy irányítatlan sejtburjánzás a növényekben is - az irányított növekedéstől, ami a krumplira is jellemző.
Sok közük nincs egymáshoz.
"genetikai eredetű növényi betegség"
Távolítsd el a tumort, és nézd meg, úgy egészségesebb lesz-e a növény. Ilyen alapon akkor az emberi agy is egy genetikai eredetű sejtburjánzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!