Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy hívják a komplex számoktó...

Hogy hívják a komplex számoktól nagyobb halmazt?

Figyelt kérdés
2021. febr. 24. 10:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem hívják, körülírják.
2021. febr. 24. 10:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy erre gondolsz, de ilyen van:

[link]

De ez definíció kérdése, ezt pl. valaki bevezette valamilyen céllal, de más halmazt is lehetne definiálni, ami tartalmazza a komplex számokat.

2021. febr. 24. 10:48
 3/6 A kérdező kommentje:
Én arra gondoltam, ha van (valós) szám egyenes és (komplex) számsík, akkor valamilyen szám tér is lehet, hogy van.
2021. febr. 24. 10:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Pont azt linkeltem. :)
2021. febr. 24. 10:56
 5/6 anonim ***** válasza:
A kvaterniókra gondolsz, vagy valami háromdimenziósra, de háromdimenziós számtér nincs, algebrai okok miatt.
2021. febr. 24. 10:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Halmazoknak számosságuk van. Létezik megszámlálható számosság (például egész és racionális számok), kontinuum számosság (például valós vagy komplex számok), és létezik további fokozat, méghozzá bármennyi féle. Például a függvények halmazának számossága nagyobb a komplex számokénál. De vannak ennél is nagyobbak, ezeket bonyolult állításokkal és azok bizonyításával mutatják be.

Amit te tettél, az két elemből valamiféle hasonlóság alapján egy sorozat megfogalmazása. Ilyenkor mindig felmerül az értelmezhetőség problémája. Ebben a formában nincs értelmezés. Itt a "számosság" a mérce.

2021. febr. 24. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!