Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi lesz a következő evolúciós...

Mi lesz a következő evolúciós lépcsőfok a Homo Sapiens Sapiens után? Esetleg néhányan már azok, csak kevesen vannak?

Figyelt kérdés
Mert ugye az evolúció tudomásom szerint nem állt le, tehát folyamatban van az egyre tökéletesebb ember kialakulása.
2010. aug. 17. 16:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

A mai világban inkább a genetikai leépülés jellemző.

Nincs igazán kiválasztódás, és az intelligens, kiemelkedő egyedek nem nemzenek több utódot.

Akkor működik a dolog ha valakinek van 6 gyerek, és ebből 2 marad életben/tud utódot nemzeni.

Mivel a legtöbb genetikai mutáció káros, de nem rontja jelentősen az életbenmaradási esélyeket a modern orvostudománynak hála, ezért az újabb generációk nem lesznek ellenállóbbak. Intelligensebbek sem leszünk, ugyanis a Nobel díjasoknak nem szokott 20 gyereke lenni.

Afrikában, Indiában, Kínában talán működik még az evolúció, modern társadalmakban nem nagyon.

Nem panaszkodásból mondom amúgy, valószínűleg antibiotikumok nélkül már én sem lennék életben.

2010. aug. 17. 16:54
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem, gépesítik az embereket.

A másik lehetőség a Homo Sapiens Chuckus, eddig egyetlen példány él a világon a legerősebb mindenki közül! Nem vicc!

2010. aug. 17. 17:04
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy a génmódosítás még nagyon fiktív emberi szinten (állatoknál megvan, gondolj pl Ruppy kutyára, aki pirosan világít sötétben), ráadásul rengeteg etikai szabályba ütközik. Például mi lenne, ha létrehoznának olyan embereket, akik valamit jobban tudnak, mint a többi? Lehet, hogy egy idő után minden ember olyan lenne, mint ők, de az átmeneti időszakban sok lázadás lenne "ő miért jobb, mint én?" címszóval. Az emberi egyenjogúság lenne megkérdőjelezve. Kisebbségi komplexus, felsőbbrendűségi érzés, stb.

Másik oldalról viszont (és most ez nem az orvosok ellen szól, tudom, hogy ha súlyos betegen a kórházba kerülök, én is az életemért esdenék!) manapág olyan embereket mentünk meg, akiknek ki kellett volna "szelektálódniuk". Nem a véletlen balesetekre gondolok. De pl egy cukorbeteg simán hosszú kort él meg manapság. Biztos, hogy van egy hibás génje, amit ma már mindenféle bonyodalom nélkül az utódaira hagy. Azok meg az ő utódjaikra és így tovább. máris sikeresen elszaporítottuk a cukorbetegség génjét. Meg másik sok-sok ilyen hibás gént, lassan már nem lesz egészséges ember a Földön...

Radikális megoldás lenne ennek a hibának a megelőzésére: a súlyos genetikailag beteg emberek ne vállalhassanak gyereket. Fogadhassanak örökbe, így a nem kívánt gyerekek jobb helyre kerülnek és még a túlszporodás is valamelyest megoldott lenne. Persze megint nem jó, mert milyen jogon rugom fel az egyenjogúságot? Mi az, hogy egy embernek lehet gyereke, a másiknak meg nem, mikor nem tehet róla, hogy "betegnek" született?

És ameddig ez így megy, szerintem éppen hogy rontjuk a génjeinket. Szóval szerintem nem túl kecsegtető a jövő. Orvosi beavatkozások nélkül élni nem tudó emberek a steril környezetben, természetes élőhelyek nélküli állatookkal és növényekkel. :(

2010. aug. 17. 17:13
 14/16 anonim ***** válasza:

Láttam egy ilyen sorozatot. Ahol a a föld 3 nagy birodalom volt. Az egyik a Kontraktorok, génmodositott emberek. (sokkal erösebbek voltak fizikailag, és sokkal okosabbak is), a másik fél a Naturalok. Ök természetesek voltak. A két fél között kirobant a háború. AZ egyik fél irigykedett, mig a másik lenézte öket. ÉS ebböl is voltak konfliktusok. Majd a naturalok atomot löttek egy kontraktor civil koloniára. És igy kitört egy háború.

A 3. fél meg semleges volt. Jó kis sorozat volt. És a zene tökéletes volt végig.

2010. aug. 17. 19:56
 15/16 anonim ***** válasza:
Infested Terran
2010. aug. 18. 05:58
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem egy fejlődő országban még ma is tart az evolúció, jobban fognak alkalmazkodni a környezethez. A fejlett társadalmakban sajnos/szerencsére már nincs természetes szelekció, így a génhibák öröklődnek, és valószínüleg nem sokat fognak változni. Talán még az is lehet, hogy 2 különböző emberfaj lesz: akik nem fejlődnek a maihoz képest, és akik sokat fognak változni.
2010. aug. 28. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!