Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Perseverence marsjáró...

A Perseverence marsjáró landolásáról várható videó?

Figyelt kérdés
Pár helyen említették, hogy a rengeteg kamerából lehet lesz bekapcsolva, ami felveszi a landolást. Majd elküldik később hozzánk.
2021. febr. 19. 23:35
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Legfrissebb információ szerint holnap várható videó.
2021. febr. 21. 15:53
 12/16 anonim ***** válasza:
Linkettt küldjél kérdező ha van friss infó!
2021. febr. 22. 04:06
 13/16 Wadmalac ***** válasza:

NASA saját youtube csatornáján ma este 8-tól lesz élő bemutató az átküldött eddigi anyagról.

Csodát ne várjon senki.

A leszállóegység tutira felvett több párhuzamos HD (szerintem max 720p) videót a leszállás utolsó 3-4 percében (miután ledobta a hővédő pajzsot, odáig csak azt nézhette belülről).

De szerintem ma is maximum pár másodpercet fogunk ebből látni, sok jó fotó mellett.

A rover rádiókapcsolata jó, ha van 50 kb/s (nem kB/s!), szakadékban, hátszéllel. Négymillió kilométer 20W adóerősséggel, csoda, hogy átjön bármi is.

Egy darab színes 720 p képkocka körülbelül 50-60 kB. Szóval 8 másodperc az átküldése, ha megvan az 50 kb/s.

Az nem fix, legyen a fele, 25 kb/s.

Akkor egy képkocka 16 másodperc.

Egy 25 FPS videóban egy másodperc 25 képkocka.

Egy másodperc videó átküldése így majdnem 7 perc.

És ugyebár a sáv nem csak erre van.

Főleg nem erre.

Az a gokart tudományos céllal van ott, nem mozigépnek.

Kismillió leszállás közbeni adatot kellett hazaküldenie, hogy analizálni tudják, mennyire volt jó a leszállási folyamat tervezése, mit kell legközelebb javítani.

Telemetria, első mérési eredmények a sok-sok műszertől, amit vitt, az elvégzendő dolgok tervezése, visszaellenőrzések stb.

Prioritásban a videó az utolsó.

Szerintem mire az összes videóanyag itt lesz, minimum még egy hét.

2021. febr. 22. 11:06
 14/16 A kérdező kommentje:
2021. febr. 23. 01:01
 15/16 Wadmalac ***** válasza:
Néztem élőben. Duuuuuurva!
2021. febr. 23. 07:37
 16/16 anonim ***** válasza:
Tényleg igaz?, hol van nak friss infók?
2021. febr. 23. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!