Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A klímaváltozás nem is mesters...

A klímaváltozás nem is mesterséges?

Figyelt kérdés

Láttam egy dokumentumfilmet a témáról és azt boncolgatták hogy a bolygónk a felmelegedése miképp megy végbe és milyen ütemben.

Beszélték benne hogy bizonyos sarkköröki mintákból kiderült, hogy ez a felmelegedés rendszeresen végbement a múltban szinte azonos időközönként.

Arról is szó esett, hogy történtek már az ember létezése alatt is olyan természeti katasztrófák (vulkán kitörés) amelyek alatt több százszor annyi veszélyes anyag került a levegőbe mint amennyit eddig mi összesen belejuttattunk.

Nem lehet hogy ezért az egész jelenlegi helyzetért az ember csak magát okolja de valójában rendszeresen végbemenő folyamatról beszélünk?

Az ember nagyon rövid ideje van a Földön, jelentősen pedig csak pártíz éve roncsoljuk a környezetünket, számomra ez a furcsa.

Nem vagyok szakember, észlény sem így bocsánat ha baromságokat írok, csak már egy ideje ezen gondolkozok és gondoltam itt ezt meg lehetne vitatni

2021. febr. 12. 21:45
1 2
 11/16 anonim válasza:
91%
igen, a globális felmelegedés megtörténik magától de nem ilyen nagy mennyiségben és nem ilyen hamar.
2021. ápr. 13. 08:46
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

#10 50 fok lehetetlen a víz hőszabályzó tulajdonságai miatt.

Max csapadékosabb lesz az álltalános klíma afelmelegedés miatt....

2021. ápr. 13. 11:45
 13/16 anonim ***** válasza:
1 milliárd év múlva 100 fok fölött lesz itt, az is lehetetlen?
2021. ápr. 13. 12:31
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, látom kicsit érzékeny témát boncolgatok, egy pár embernek fölment a vérnyomása.

Nem azt mondtam hogy nincs közünk a felmelegedéshez, de a Föld több milliárd éves és mi alig egy évszázada rombolunk ekkora ütemben. Nem gondoltam volna hogy ennyi idő alatt képesek vagyunk ilyen mértékben beleavatkozni a felmelegedésbe

2021. ápr. 24. 13:32
 15/16 anonim válasza:
nem lessz 100 fok soha sem lesz. a föld felmelegszik addigra hogy lehűtse saját magát. de mi túllépjük a határt a környezetszennyezéssel ami szinte visszafordíthatatlan és kihal az emberiség 2/3-a a magától lévő felmelegedést nem úgy kell elképzelni hogy mondjuk tízezer év múlva 100000000 fok lessz hanem felmelegszik majd lehűl ilyen természetes jégkorszakköveti aztán természetes (nem ennyire) felmelegedés aztán újra...
2021. ápr. 26. 13:58
 16/16 anonim ***** válasza:

Fun fact:

Tágabb értelemben most is a jégkorszakban élünk, pontosabban egy eljegesedési korban. Eljegesedés korának nevezzük azokat az időszakokat, amikor állandó jég van jelen a Földön. (Sarki jégsapkák, magashegységek.) Ezeken belül vannak glaciális időszakok (szűkebb értelemben jégkorszakok), amikor ezek kiterjedése exponenciálisan megnő. Ilyen volt a „legutóbbi jégkorszak”, amikor a jégsapka az északi féltekén az Észak-Németország - Lengyelország vonalig ért.

Ezt most nem tudom, miért, de jellett ide:)

2021. ápr. 26. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!