Michio.Kaku professzor alternatív elképzeléseiről mik a véleményed?
Dávid Gyula írt a Csillagvárosban egy sokat mondó véleményt, igaz nem a szakmai, hanem az ismeretterjesztő munkájáról:
"Kakut szerintem nem érdemes olvasni. Felszínes, pongyola, szenzációhajhász, és ez olykor odáig megy, hogy bár nem újságíró, hanem szakmabeli, mégis tipikus, kapkodó ismeretterjesztő újságírókra jellemző szakmai hibákat hagy benne a szövegben. Nyilván szakemberként tudja, hogy nem helyes, amit ír, de a "szenzáció logikája" megengedi neki a pongyolaságot - ezzel aztán a komolyan érdeklődő olvasó fejében több zavart gerjeszt, mint amennyit eloszlat. Jellegzetes példa erre, hogy az egyik könyvében vagy ötven oldalon keresztül összemossa a "görbült tér" és a "többdimenziós tér" fogalmát. Szóval ne őt olvassátok."
Amennyire én látom, abszolút médiaprostituált, akinek jóval fontosabb az, hogy futtassa a nevét - olyan áron is, hogy helytelen, szakmaiatlan, ámde igen hangzatos dolgokat vetít -, mint a valódi szakmai munkája. Egyéni vélemény, tévedhetek.
Néha nagyon elrugaszkodik a fantasztikum világába, de kell a show is.
Nagy agy, az biztos!
3. vagyok
Dávid Gyulának el kell fogadnom a véleményét! Kinek hihetek a témában, ha nem neki? :)
Arról nem is beszélve, hogy amerre ő jár, arra nem sokan járnak illetve az utak sincsenek meg, tehát nagyon sok hipotézis van. Olyan szempontból jó, hogy felvázol olyan dolgokat, ami az érdeklődőknél beindíthatnak olyan gondolatokat, amik előrevihetik a tudományt.
Ezzel együtt Dávid Gyula is nagy koponya, így mindkettőt érdemes fogyasztani:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!