Ha az agyamat átrakják egy másik ember testébe az még én leszek?
Igazából már most is működhetne, 2 komoly gond van:
- kilökődési reakció. Ez ugye egy másik test, és kölcsönösen megtámadják egymást. Egész életedben ezzel hadakozhatsz.
- nem lehet normálisan összekötni az idegeket. Tehát béna leszel. És ráadásul ez vonatkozik a bolygóidegre is, tehát azonnal megfulladsz, ha ezt nem oldják meg.
Az elméleti válasz az, amit már leírtak: te maradsz.
A gyakorlati válasz viszont SZERINTEM a tudathasadás. Az agy öntudata megszűnik létezni. Kisebb átültetéseknél is lehet olyan mentális betegségekről hallani, hogy az agy nem fogadja el az új testrészt és olyannyira ellenségesnek veszi, hogy bizonyos extrém esetekben az alany képes öncsonkításra is, hogy megszabaduljon tőle. Na most akkor képzeld el, ha az utolsó porcikáig minden része a testnek új lesz az agyad számára. Szerintem ez nagyon rövid időn belül tönkreteszi az agyat és "te" megszűnsz létezni.
Egy dolog biztos, te tudatfolytonosan továbbra is önmagadnak érzenéd magad.
Az más téma, hogy mennyire maradnál ugyanaz a személyiség, külső szemlélőnek.
Durva példával, ha valaki megőrül, ő maga azt ritkán veszi észre, a környezete viszont igen.
A "belső nézeted" mindig az, hogy te az vagy, aki vagy.
De radikálisan megváltozhatsz anélkül, hogy észrevennéd.
Megválaszolhatatlan kérdés, hogy ilyenkor te még mindig te vagy-e, vagy már valaki más.
Egy "testcsere" hormonálisan, biokémiailag, érzékelésre rengeteg eltérő új input lehet az agyadnak, valószínűleg a személyiségedet is megváltoztatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!