Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egyetemi szinten a kémiában...

Egyetemi szinten a kémiában milyenek a számítások?

Figyelt kérdés
Hasonló szinten vannak, mint az BSc fizikán a számítások, vagy annál könnyebbek?
2021. jan. 30. 12:11
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
A BSc nem szint. A szint az MSc-nél kezdődik, de területtől is függ: a termodinamikás belső energia / entalpia / entrópia változás számítást bármikor kivágtam de koordinációs kémben a látszólagos koplexképződési állandó számítását a mellékreakciók alfa függvényével, már gondolkozni kellett kicsit. A fizkémes Monte-Carlo szimulációt már hanyagoltam, a mag mágneses rezonanciás dekonvolúció pedig lehetetlen vállalkozásnak tűnt (és most is az hehe).
2021. jan. 30. 12:39
 2/6 anonim ***** válasza:
91%

Ha tudsz deriválni-integrálni, egyszerűbb diffegyenleteket megoldani, akkor nagyjából jó vagy. Az ennél bonyolultabb műveletek néhány anyaghoz kellenek, de ott alapismeretként várják el, hanem fűznek hozzá magyarázatot, vagy adnak olvasnivalót, vagy elintézik annyival, hogy "és van egy művelet ami ebből azt csinálja. Akit érdekel amott tud utánanézni".

Hogy a fizika BSc-hez milyen matek van, arról halvány gőzöm sincs, de felteszem nehezebb.

2021. jan. 30. 13:11
 3/6 anonim ***** válasza:
*de ott NEM alapismeretként várják el
2021. jan. 30. 13:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Fizikán brutálisan sok matek van.
2021. jan. 30. 15:36
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2021. jan. 30. 17:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem már az is nehéz, amit a középiskolában kellett számolgatni a reakcióegyenleteknél, hogy a két oldalon ugyanannyi atom legyen (sztöchiometria). Nekem legalábbis nehéz volt. Mégis el tudtam végezni az orvosi egyetemet. Az okosabbaknak nem lehet probléma, nyugi!
2021. febr. 1. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!