Főiskolán/egyetem tényleg csak analízis van meg integrál/derivál számítások?
Attól függ milyen szakra mész, de analízis szinte mindenhol van, mert ott tanulod meg az alapokat. Azon felül szakja válogatja.
Amit te most tanulsz matekból az játék és mese, jó esetben arra elég lesz, hogy a jelöléseket megértsd az első pár előadáson.
Amit most tanulsz, abból sokminden kelleni fog ott is, a többi pedig az élet más területein kellhet. Semmi feleslegeset nem tanultál. Meg lehet még statisztika, komplex számok, stb.
Egyébként sok szakon nincs is matek, pl bölcsész szakokon nem igazán fogtok ezzel bajlódni.
Hát én 8 félév analízist tanultam, és elég sokmindent tanultunk a tárgy keretein belül az integrálás/deriválás mellett.
Emellett tanultam még vagy 3-4 féle matekot (operációkutatás, valószínűségszámítás/statisztika, lineáris algebra, diszkrét matek, meg még isten tudja)
De egyébként nem csak matekot tanítanak sehol, még a matek szakon sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!