Milyen lenne Hold nélkül?
Figyelt kérdés
Mennyire szerves része a Hold az ökoszisztémának, vagy éghajlatnak?2021. jan. 28. 21:48
1/5 anonim válasza:
Háromórás nappalok, ezerötszáz napos évek, több jégkorszak és minimális szárazföldi élet - talán ilyen lenne bolygónk, ha nem keringene körülötte a Hold. A Holdnak komoly hatása van a Földre, és a kezdetektől befolyásolja geológiai, sőt biológiai fejlődését. Még az sem kizárt, hogy a női menstruációs ciklus is a Holdnak köszönhető.
2/5 anonim válasza:
Nem lenne élet a földön, annyira komoly szerepe van.
3/5 A kérdező kommentje:
Értem én, meg tudom, de ha holnapra eltűnne, mi lenne az első dolog, ami bekövetkezne? Mennyi idő múltán jelentkezne?
2021. jan. 28. 23:42
4/5 anonim válasza:
Megszűnne az árapály és az ezzel összefüggő dolgok. Ez abban a pillanatban lenne, hogy elvennéd a holdat. Ezt kellene továbbgondolni. Hátha valakinek beugrik valami, ami ennek a következménye.
5/5 uyscuti válasza:
A Holdnak abban is szerepe van , hogy a Föld forgástengelye stabil maradjon. Szóval , ha kiiktatnánk a Holdat , a Föld olyan instabillá válna , mint egy búgócsiga , ami mindjárt felborul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!