1/5 anonim válasza:
Mit akarsz az égetett mésszel? Minek bele esetsav?
2/5 anonim válasza:
Élelmiszerek esetén elsősorban savanyúságot szabályozó anyagként használják, E526 néven. Előfordulhat borokban, egyéb alkoholos italokban, sajtokban, kakaóban, fagyasztott élelmiszerekben, zöldségekben, valamint szárított halakban. Napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva, valamint élelmiszerek esetén nincs ismert mellékhatása, mert rendkívül erős lúgossága miatt csak nagyon kis mennyiségben alkalmazható.
3/5 anonim válasza:
2 Ecetsav + kálcium-hidroxid -> kálcium-acetát + 2 víz
2 CH4COOH + Ca(OH)2 -> Ca(CH4COO)2 + 2 H2O
4/5 EagleHUN válasza:
"Mit akarsz az égetett mésszel?"
Égetett mész = CaO
Oltott mész Ca(OH)2 és a kérdező erre kérdezett rá!
5/5 EagleHUN válasza:
Szóval ez nem csak az oltott mésszel de még mészkővel is végbemenő reakció aminek a végterméke Kálcium Acetát.
CaCO3(s) + 2CH3COOH(aq) → Ca(CH3COO)2(aq) + H2O(l) + CO2(g)
Ca(OH)2(s) + 2CH3COOH(aq) → Ca(CH3COO)2(aq) + 2H2O(l)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!