Fizika - hullámok ?
A következő feladatot kaptuk: hasonlítsa össze a mechanikai hullámokat és az elektromágneses hullámokat
a) rezgésirány a terjedési sebesség irányához képest (indoklással)
Aki tudja az kérem segítsen, én ezt egyáltalán nem értem.
Szerintem 20-as azt gondolja, hogy a hullám alakban berajzolt nyilak helyén van valamilyen hullám alakú elektromos és mágneses tér.
Viszont azok a nyilak pusztán annyit jelentenek, hogy a nyíl kezdőpontjában mekkora az elektromos vagy mágneses tér.
Nem arra gondolok. Az elektromos és mágneses térerősség
bizonyos változása miatt transzverzális a fény. Mint már ezerszer leírtam, és mint kb. minden forrás írja.
"bizonyos változása miatt transzverzális a fény"
Ezt senki nem is állította hogy nem így lenne. Csak sajnos az első válaszodban még nem "bizonyos változásról" volt szó. Sőt még a 7.-ben is valami rezgésről beszéltél. Rezegni a vibrátor tud.
"....senki nem állította" Az első oldalon ki is mondta, hogy "ez egy jó nagy kamu"?:D
A rezgés definíciója oszcilláló mozgás egy egyensúlyi állapot körül.
Tehát az elektromos és mágneses tér változása is rezgésnek nevezhető.
"A rezgés definíciója oszcilláló mozgás egy egyensúlyi állapot körül."
És mennyiben nevezhető mozgásnak az a folyamat, hogy a mágneses tér egy adott pontban -5-ről 5-re nő?
Hagyományos értelemben vett mozgásnak nem nagyon, de nem a szavakon
lovaglás itt a lényeg. Valahogy nem az jött le nekem, hogy neked
a "rezgés" szóval volt itt a bajod:D
Szerintem pedig nagyon is lényeg, hogy rezgésről van-e szó, ugyanis a gyereknek teljesen hibás elképzelése lesz a világról, ha transzverzális rezgésként tanítják neki a fényt.
Ha meg csak annyit mondanak neki, hogy transzverzális hullám, akkor az égvilágon SEMMIT nem fog a gyereknek ez mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!