Hogyan lehet kimutatni a vizeletet a kövezeten?
Olyan anyagra gondolok, amit rá lehetne önteni,( szórni) erre a " dologra", es elszíneződik, ha vizelet.
Kémiai reakcióba lép ( vagy nem) a vizelettel, es elszíneződik , de csak akkor , ha vizelet van ott!
Bizonyítani ( tudni) szeretném , hogy van-e ott vizelet, ennyi lenne!
Köszönöm
Nem tudom, van-e a karbamidon kívül esélyes jelzőanyag, ami visszamarad.
Hogy van-e erre jó indikátor, ami beszerezhető legálisan, nem tudom.
Legalábbis Mo.-on a mai napig urban legend a medencevizet pisálásra elszínező adalék is.
"Sajnos egyre gyakrabban meglepő helyeken."
Plafon?
:)
Ha még nem száraz, szerintem szagról is megvan az.
Ha meg már kiszáradt, szerintem, ha pumpás spray flakonból sima vízzel le van permetezve, a frisshez közeli szagélményt ad.
Esetlegese na magasabb sótartalom is jó indikátor lehet, ha arra sikerül jó kimutató anyagot találni.
Elővettem egy régi kémia könyvet, de amit találtam azzal nem nagyon leszel kisegítve.[:(]
" Ha karbamidot 150 -160 °C-ra hevítjük, akkor NH3 lehasadása mellett biuret keletkezik belőle. A biuret lúgosított oldatához 1 -2 csepp réz-szulfát oldatot adva ibolyás színreakciót mutat. "
Talán más tud valami jobb módszert.
Köszönöm a választ mindenkinek, hogy időt szántak-szántatok erre.
Ahhhh..
Kémia..vegyszerbolt?
Bizonyítéknak kellene, aminek látható-nak kellene lennie ...köszönöm mégegyszer
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!