Elon Musk-nak silerül a Marsra jutni 2026-ban? Szerintetek?
Tényleg olyan nagyon muszáj ezt a sok ezós baromságot irkálni a tudományok fórumra? Nem lehetne ezekkel átkullogni szépen a neki való rovatba?
Kérdező, valószinűleg nem, szerintem jó ha 2030-ra lesz belőle valami, és még akkor sem biztos, hogy emberes. De figyeljük és nagyon várjuk az események fejleményeit :)
Sikeres lesz a Starship.
A SpaceX el fog jutni a Marsra és előbb-utóbb permanent bázis is lesz ott.
De több időbe fog az telleni mint ahogy azt az örök időoptimista Musk elképzeli.
Ezt láttuk már eddig is, mind a Tesla mind a SpaceX terveiben: előbb-utóbb mind amit ígért valóság lett, de szinte mindig több évvel a tervezett időpont után.
Most már Elon Musk is belátta ezt és mostanában azt mondja "remélem" ekkor és ekkor lesz valami.
Viszont Elon Musk azt is kijelentette hogy szerinte a civilizációnak 20-30 éven belül vége lesz és pont ezért sietteti a Starship építését. Szó szerint éjjel-nappal dolgoznak rajta mert lehet hogy ez az emberiség utolsó lehetősége multiplanetáris lenni.
Úgyhogy lehet hogy néhány év késéssel de szerintem sikerülni fog nekik. Remélem.
Még Tomor Pál írásában olvastam Mert ugye Kopernikusz valami más .
Na szóval ő még úgy említi terembúra és 50000-km nél kezdődik .
Általában a SpaceX a túl rövid határidők miatt csúszni szokott a projektekkel, de még így is ők fejlesztenek a leggyorsabban, lehet hogy pont a határidők miatt. Én a 2030-as évekre tenném a Mars utazást, de ennél lehet, hogy hamarabb be fog következni. Az biztos, hogy előbb-utóbb meg fog történni az első emberes marsmisszió, csak az a kérdés mikor. Jelentkezők már vannak rá.
Viszont az a terv, hogy nem hozzuk vissza az utasokat, hanem ott alakítanak ki egy marstelepet. Ezzel az a gond, hogy már az emberes misszió előtt elő kellene készíteni a terepet, mert ha csak szkafanderük, és leszálló egységük van, az nem túl előnyös.
Apropó, gondolom az ötös a holdraszállásban, és a marsszondákban sem hisz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!