Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az Antarktisz egy ország is?...

Az Antarktisz egy ország is? Kihez tartoznak az ottani városok falvak?

Figyelt kérdés
Ok az ANtarktisz egy kontinens, azt is olvastam hogy kutató állomást bárki létesíthet. De sehol nem írják az sok város ami ott található az mihez tartozik? Valakinek azokat is irányítani kell, mert ahol ember él valakinek gondozni kell az utcákat (még ha csak egy is van) szóval a polgármester honnan kapja a pénzt? Vagy minden város önálló és maga szedi az adót? vagy hogy müködik?
2010. aug. 13. 13:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal: az Antarktiszon semmilyen település nincs, csak kutatóállomások. Bálnavadászat tudtommal nem folyik arrafelé. Ha te annyira biztos vagy benne, hogy láttál egy dokumentumfilmet az ottani városokról, akkor lehet, hogy csak a névre emlékszel rosszul: az Antarktisz a déli, az Arktisz pedig az északi sarkvidék. Az Arktisz-ba azonban szárazföldek is beletartoznak, ott pedig valóban vannak városok.

[link] A képen piros vonal jelöli az Arktisz határát.

2010. aug. 13. 15:51
 12/16 anonim ***** válasza:
91%

"az Antarktiszon semmilyen település nincs"

Ez ebben a formában nem igaz! Lásd pl.: Villa Las Estrellas.

A Chileiek alapították, és a nevében a villa várost jelent spanyolul.

2010. aug. 13. 16:57
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Az jó lehet.

Fél évig az Antarktiszon csinálni "ezt-azt", jól megszedni magunkat, majd milliomosan hazajönni.

Faxa.

2010. aug. 13. 19:07
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom,hogy Antarktiszon nincs élet,csak az Északi-sarkon.
2010. aug. 13. 21:02
 15/16 anonim ***** válasza:
Legalábbis földrajzól ez rímlik....
2010. aug. 13. 21:02
 16/16 anonim válasza:
Idióta kérdező...
2014. márc. 10. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!