Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hova érdemes a házat építeni,...

Hova érdemes a házat építeni, ha szempont, hogy minél több ideig biztonságban legyen? Elméleti kérdés!

Figyelt kérdés

Nem érdemes felépíteni...:

* Vulkán közelében, mert a jövőben aktívvá válhat és kitörhet.

* Hegyoldalba, hegy közelségébe, völgybe, mert a hegy megindulhat és maga alá temethet mindent.

* Kőzethatárok mentén, mert ott gyakori a földrengés.

* Potenciális stratégiai célpontok közelében (erőművek, gyárak, bunkerek, katonai támaszpontok, híres épületek, stb.), mert háborús zónában célpont lehet.

* Óceán, tenger, tó közelségében, mert ott cunami, vízszintemelkedés, alámosódás veszélye fenyeget.

* Erdő, mező közelségében, mert ott tűzvész pusztíthat.

* Háborús övezetbe. Várható konfliktusos területekre.

Eddig jutottam el.

Hogy hová érdemes, arra nem jöttem rá, mert a bolygó nagy része kiesik.

2020. dec. 29. 14:46
 1/10 anonim ***** válasza:
39%
Magyarország biztonságos hely. Szinte bárhova lehet nagy biztonsággal építkezni
2020. dec. 29. 15:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Ezt nem mondanám #1. Az ország nagy területén visszatérő áradások vannak. Ha már most ennyire "biztonságos", akkor mi lesz 100-1000 év múlva?
2020. dec. 29. 15:10
 3/10 A kérdező kommentje:
Föld alá építkezve ott az omlásveszély. :) Azt hittem a tudományok témakörben kicsit mérnökibb válaszokat kapok...
2020. dec. 29. 15:12
 4/10 anonim ***** válasza:
visszatérő áradások? Mire gondolsz? Hol volt utoljára áradás úgy, hogy lakóépületek voltak veszélyben?
2020. dec. 29. 15:17
 5/10 A kérdező kommentje:
2020. dec. 29. 15:21
 6/10 anonim ***** válasza:
49%
szerintem ez nem igazolja, hogy veszélyes lenne nálunk építkezni. A folyók többnyire jól védettek, az ilyen jellegű áradások semmit nem veszélyeztetnek.
2020. dec. 29. 15:25
 7/10 anonim ***** válasza:
65%
Epitkezz az ISS melle. Ott nincs se foldrenges, se arviz, se haborus ovezet.
2020. dec. 29. 16:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha figyelembe vesszük a felsorolásod akkor Magyarország területének 95%-a alkalmas a házépítésre. :D
2020. dec. 29. 17:25
 9/10 anonim ***** válasza:
47%

"Az ország nagy területén visszatérő áradások vannak"

Bezony, minden évben komplett megyéket visz el a víz.

2020. dec. 29. 19:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Te jó ég!
2021. jan. 4. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!