Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Most akkor az emberek is állatok?

Most akkor az emberek is állatok?

Figyelt kérdés

Rendszertani besorolás szerint az ember(homo sapiens) is az állatok országába tartozik.

De mégis vagynk mi emberek ésvannak külön az állatok.

Valaki meg tudná ezt magyarázni?

2010. aug. 13. 02:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
70%
A kutyáknak meg vannak a kutyák, az emberek és a többi élőlény. Saját maga mindenkinek külön csoport, de rendszertanilag állatok vagyunk.
2010. aug. 13. 04:22
 2/19 anonim ***** válasza:
95%
Nem értem, mi a problémád, vagy növények vagy állatok lehetnek. Azt, hogy az ember valami felsö lény, csak a hülyék tartják fontosnak, de azért még nem igaz.
2010. aug. 13. 07:58
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Biológiailag az emberek is állatok. Rendszertanilag szintén. Mi a kérdés?
2010. aug. 13. 08:59
 4/19 A kérdező kommentje:

Igen de mégis azt mondják,h ez meg az(pl nyelv, eszközhasználat) megkülönböztet minket az állatoktól. De akkor igazából a többi állattól különböztet meg, nem?

Nekem nincs semmiféle ilyen felfogásom, h az emberek magasabb rendűek,minden állatot(az emberen kívül) szeretek.

2010. aug. 13. 09:14
 5/19 anonim ***** válasza:
23%

Már leirták előttem a rendszerteni besorolást.

Az én véleményem szerint viszont az emberek csak szeretnének az állatok közé tartozni.

Olyan aljasságokat egyetlen állat sem képes elkövetni saját fajtársaival, mint mi. Azaz szerintem nemhogy felsőbbrendűek nem vagyunk, hanem éppen a forditottja az igaz.

2010. aug. 13. 10:28
 6/19 anonim ***** válasza:

Gombák vagyunk, bakker...

Rendszertani besorolás:

Ország - Állatok

Törzs - Gerinchúrosok

Altörzs - Gerincesek

Osztály - Emlősök

Rend - Főemlősök

Család - Emberfélék

Nemzetség - Homini

Nem - Ember (Homo)

Ez a Linné-féle meghatározás.

2010. aug. 13. 11:08
 7/19 anonim ***** válasza:

Biológiailag kétségkívül az állatok közé tartozunk.

Egyéb összefüggésben azonban gyakran megkülönböztetjük magunkat tőlük, és szerintem ez jogos. Tudomásunk szerint egy állatfaj sem alkot ilyen bonyolultságú civilizációt, nem folytat ilyen magas szintű szellemi tevékenységet, nem alakítja át ennyire a környezetét, nem rendelkezik ennyire sokszínű kultúrával, vallásokkal. Érdekes felismerés, hogy az emberi fajon belül olyan nagymértékű a funkciómegosztás, ami szinte nagyobb rendszertani csoportokon belüli specializációhoz hasonlítható. Pl. egy emberi közösség működése 1 biológiai faj egyedeinek a specializációjából épül fel, míg egyéb fajok minden egyede nagyjából azonos feladatot lát el és a funkciómegosztás fajok között történik. Pl. embernél vannak, akik termelnek, építenek, kereskednek, harcolnak, kutatnak, művészkednek (az utóbbi 2 speciálisan emberi dolog!), kiszolgálnak másokat, míg egy-egy állatfajon belül ennél jóval kevesebb szerep lehetséges, és az is csak a kevés közösségben élő fajnál (pl. hártyásszárnyúak, termeszek, csótányok, farkasok, majmok, stb).

2010. aug. 13. 11:26
 8/19 anonim ***** válasza:
31%

09:14 Nagyon jól látod, igen, az embert a TÖBBI állattól különböztetik meg ezek a dolgok.

Amúgy ha nem szereted az embereket, akkor menj a fszba, nincs szüksége a társadalomnak ilyenekre.

Az ember kétség kívül fejlettebb sok tekintetben, mint az összes többi állat (ezt mondom 07:58-nek is). Evolúciósan egy sikersztori (pont mint a medveállatka), ha sikerül kijutnunk más bolygókra, akkor egyértelműen kimondhatjuk, hogy az ember az űber állat a Földön.

2010. aug. 13. 11:33
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
10:28 Ennek az idiótának meg a figyelmébe ajánlanám pl a komodói sárkányokat, akik hasonlóképp túl vannak népesedve mint az emberek, és megeszik a kölykeiket, b*zulnak stb. NÉHÁNY ember követ el hülyeségeket, de ez a hozzáállás, hogy az állatok mennyire jók, mert ők nem... persze, mert túl primitívek hozzá, hogy ilyen kilengéseik legyenek. De a kisgyereket szétmarcangoló kutya az nem jut eszébe (most jön, hogy az a gazda hibája, hogy nem nevelte meg, de ettől még a kutya öl, nem a gazdi (még ha tényleg ő nem tudja kezelni a kutyáját)), sem az emberölő, egymást gyilkoló, egymást megevő csimpánzok, sem a fekete özvegy, ami megeszi a párját, sáskák, hangyabolyok. Nagyon hülyék tudtok lenni, ti.
2010. aug. 13. 11:36
 10/19 anonim ***** válasza:

ha-ha

Én szeretem sz embereket.

Az ilyen emberszabásuakat nem szeretem, mint Te.

Éppen rólatok irtam az előzőt

2010. aug. 13. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!