Ha Nap felrobbana, azt hallanánk itt a Földön?
Az valamennyire megvan, hogy a Hold felrobbanása hangtalan lenne.
A Nap azonban jóval nagyobb test. A robbanása esetén tényleg semmit nem hallanánk?

Mit gondolsz, miért nem hallanánk a Holdat felrobbanni?
Na, ugyanezért nem hallanánk a Napot, és nem halljuk most se folyamatosan a benne zajló magfúziós, stb. folyamatokat.
Milyen rugalmas közeg van az űrben, amiben terjedhetne?

Köszönöm a válaszokat!
Ez nekem külön érdekesség volt.

1. Nem hallanánk, minvel a világűrben nincs levegő ami továbbítsa a hangot.
2. Akkor se hallanánk, ha lenne levegő, mert a robbanás fénye + sugárzása hamarabb szénné sütne mindent, mintsem hallanánk bármit.
Annyit mondanál, hogy Jé, mintha felrobbant volna a Nap! Nézd már... és bamm halott lennél, mindenki mással együtt.

Nemrég láttam egy nagyon jó animációt, számítógépes szimulációt, hasonló témában.
Biztosan láttál már a napunk felszínéről olyan közeli videókat, ahol a napfoltok felett, a mágneses erővonalak mentén áramló ízzó gázokat mutatják.
Az szimulációban a kérdés arról szólt, hogy ha a földünk belekerülne egy ilyen gázáramba, meddig tudna ellenállni neki.
Hát nem sok esélye lenne. Bolygónk külső rétegei, a légkör, az óceánok, a földkéreg kevesebb mint 1 másodperc alatt leválnának, és szintén izzó plazmává változnának. A belső sűrűbb részek, és a mag is kb. 8 másodperc alatt eltünne, és az egész bolygónk tökéletesen megsemmisülne.
Hogy mi ebből mit látnánk, vagy hallanánk? Szerintem semmit. Az emberek már a légkörrel, és a vizzel együtt, az első néhány tized másodpercben elpárolognának, és ez az idő kevének tűnik szerintem, bármiféle tudatos észlelésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!