Ez a valóságban megvalósítható, vagy csak elméletben lehetséges?
Szóval amikor az űrsikló,vagy bármely embert szállító űreszköz visszatér a Földre,és belép a légkörbe,a nagyon nagy sebességnek köszönhetően nagy a súrlódás,ami hatalmas hőt eredményez.Lehetséges lenne az,hogy a Föld irányába mozgó járművet ellenkező irányba kezdjék el gyorsítani,de csak annyira,hogy a Föld gravitációja egy kicsivel legyen nagyobb,mondjuk 100-200 km/h-val.Így elméletben tovább tartana ugyan a leszállás,de nem keletkezne akkora hő,mint így keletkezik.És az űrsiklókra nem kellene hővédő csempe.Így szerintem jóval kisebb lenne a kockázata a visszatérésnek.Lásd Columbia űrsikló...
Lehet,hogy nagy baromságot írtam,de szerintem elvileg megoldható lenne...Nos,szerintetek?
Csak normális válaszokat kérek,nem kell a fikázás!
Megvalósítható, de:
- A mostani űrsiklónál nem, mert nem bírná el az ehhez szükséges üzemanyagot
- Sőt, gyk. semminél sem, ami folyékony üzemanyagot használ, mert túl sok kéne
- A hold leszállóegysége ellenben így fékezett a légkör hiánya miatt
- A marsra is terveztek ilyet a kisebb gravitáció miatt, de a szonda elpusztult leszállás közben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!