Honnan tudjuk, hogy melyik irányba folyik az idő?
Mert a te genetikai kódod a szüleid két kódjából állt össze. Ha fordítva lenne, és születésedkor ketté osztódtál, anyádra és apádra, akkor hogy hoztad össze azokat a DNS kódokat, amiket egyikükből sem örököltél?
(Lehet hülyeséget írtam, nem értek a DNS-hez, sem az örökléshez.)
Arra utaltam, hogy ha fordítva folyna az idő, és a születésed lenne a "halálod", akkor te megszűnnél létezni mint információ, de hogy és miből jön létre az az információ ami benne nem létezett, de létrejött anyádban és apádban?
Tehát ha nem minden tulajdonságát örökölted a szüleidnek, és fordítva folyna az idő, akkor a szüleid teljes DNS tulajdonságai amik benned nem szerepeltek, miből keletkeznének?
Az az információ honnan jönne létre?
Mert te belőlük jössz létre, fele-fele? arányban. Egy új kód, új blokklánc jön létre a születésedkor. De fordítva elvileg nem tudod létrehozni, a nem öröklött tulajdonságokat. Ha f
DE én információelméletről beszéltem, amihez szintén nem értek.
Arra gondolok, hogy miből hozod létre "visszafelé gondolkodva" saját magadból az ő át nem örökített információit (DNS kódrészleteket)?
Vagy ha fizikai oldalról közelítjük, az anyatejet amiből a sejtjeid lettek honnan termeled meg?
Az idő az energia. Az ősrobbanást elfogadva és alapul véve, egy pillanat alatt jöttek létre az idő és vele együtt a periódusos rendszer alapjai. Gyakorlatilag végigsöpört a robbanás és létrehozott mindent.
Na most visszafelé haladva nem tágulna az univerzum, hanem szűkülne, tehát a csillagok egymáshoz képesti távolsága nem nőne, mint most, hanem csökkenne.
Igazából a kérdést sem értem, mármint értem, csak nem tudok visszafelé gondolkodni, hogy az idő mitől lenne visszirányú. Mihez képest?
Nem értek semmihez, szóval vitázni sem tudok.
"Nem értek semmihez, szóval vitázni sem tudok."
Hát igen, ez egy súlyos probléma.
Az információelméletet nem kell idekeverni. A fizika megengedi bármilyen folyamat visszafele lejátszódását. Ha ledobsz egy nagy követ a földre, akkor a kő mozgási energiája rugalmas hullámként terjed tovább a talajban (te magad is érezheted a talpad alatt). Ez a folyamat visszafele is lejátszódhat: ha rugalmas hullámok haladnak a talajban egy kő felé, akkor az a kő fel fog emelkedni, mikor odaérnek a hullámok. Ugyanígy igaz ez bármilyen kémiai folyamatra is. Tehát minden általad felhozott példa megtörténhet visszafele is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!