Ez milyen gomba lehet?
Figyelt kérdés
Pár évvel ezelőtt találtunk egy csomó ilyen hatalmas gombát, de nem tudtam akkor gombaszakértőhöz elvinni. Azóta is furdal a kiváncsiság, hogy milyen fajta lehetett.
2020. nov. 14. 22:19
1/9 anonim 

válasza:

Azt hiszem ez "pink oyster mushroom", de lehet hogy tévedek.
2/9 A kérdező kommentje:
#1 Arra nem igazán hasonlít.
2020. nov. 14. 23:27
3/9 anonim 

válasza:

hát ez így kb bármi lehet, a kalapról is kéne kép. amúgy a gombahatározó fb csoportban lehet érdeklődni szakmabeliektől
4/9 A kérdező kommentje:
Lentebb van kép a felülről is. Azért ilyen hatalmasra nem sok gomba nő meg. Én óriás tölcsérgombára tippelnék, de ami képeket láttam róla, az nem egészen ilyen.
2020. nov. 15. 00:09
5/9 A kérdező kommentje:
Pontosabban, nem óriás, hanem hatalmas tölcsérgombára gyanakszom.
2020. nov. 15. 00:35
6/9 EagleHUN 

válasza:

Hatalmas tölcsérre valóban hasonlít.
De azt is jó lenne tudni hol találtad. Mezőn, lombos vagy fenyő erdőben?
Pontosabbat gombaszakértő tud mondani, ha találsz még ilyet ugyanott ugyanabban az időszakban.
7/9 A kérdező kommentje:
Lombos erdőben volt, de sajnos elköltöztünk már onnan, ahol találtuk. Milyen gombák vannak még, amik ekkorára (kb. 30 cm) megnőnek?
2020. nov. 15. 09:40
8/9 anonim 

válasza:

Kedvező időjárásnál a leírások többszörösére is megnőhetnek a gombák.
Nem faanyagon nőtt?
Esetleg bársonyostönkű cölöpgomba?
9/9 A kérdező kommentje:
#8 Nem faanyagon nőtt. A bársonyostönkű cölöpgombára nem hasonlít.
A cölöpgombák között találtam egyet, ami a leírások szerint akár 40 centis is lehet: a sötétspórás cölöpgomba, de ez nem az.
2020. nov. 15. 21:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!