Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Magyarország éghajlata átalaku...

Magyarország éghajlata átalakulóban? Bővebben lenn.

Figyelt kérdés

láttam a tv-be hogy 100emberből 100 úgy gondolja hogy a magyarországi éghajlat átalakul. szerintem érdekes kérdés.

nyár van mégis az átlag hőmérséklet 20fok vagy az alatt van. ez elég kevés ahhoz képest hogy 2éve a min hőmérséklet az min. 30 volt.(kb) és mindenki majd meg pusztult...most hideg van.

a TELEK nagyon nagyon hidegek de 2éve nem volt annyira kemény tél....most is nagyon hideg tél lesz.

ha télleg átalakul(minden jel arra mutat) akkor a hideg irányba?? de akkor hol a globális felmelegedés?

vélemények tények minden nagyon érdekel.

2010. aug. 9. 21:42
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

ja lehet keverem...

Veszprémben lakom és akkor is nagyon hidegek a telek ...eddig pedig nem...

2010. aug. 10. 20:40
 12/13 anonim ***** válasza:

Ijesztő grafikonokat mindenből lehet csinálni, de ha bővítjük az időintervallumot, amiről készül, azért változik a leányzó fekvése:

[link]

[link]

2010. aug. 10. 21:18
 13/13 anonim ***** válasza:

21:28

Szép próbálkozás volt, kár, hogy egyik sem a hőmérsékletet mutatja. Azért elárulhatnád nekünk, mi az a d180, amit az első grafikon ábrázol, és a másik, így felirat nélkül tulajdonképpen mit is mutat nekünk.

Amúgy, hogy biztos legyek benne, utánanéztem, és tényleg nem így néznek a hőmérsékleti diagramok. Valóban voltak melegebb-hidegebb periódusok, de jelenlegi hőmérsékleti anomália a többszöröse az ember történetében mértnek.

A klímaváltozás tudományos körökben már jó 12 éve nem képzi vita tárgyát. Maximum a bulvársajtóban.

2010. aug. 11. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!