A Tejútrendszerben élnek földönkívüliek?
Az alapján, hogy mennyire az univerzum életének az elején járunk, mondhatjuk hogy ha van is élet, simán lehet hogy még nem született meg. Igazából nincs viszonyítási alapunk, ha lenne rá más precedens lehetne számolgatni valószínűséget de nincs.
" 10^10^10^10^10^1.1 év múlva : Egy, a teljes világegyetem becsült tömegével megegyező tömegű fekete lyukat tartalmazó hipotetikus doboz kvantumállapota Poincaré-ismétlődésének becsült ideje (feltételezve Linde káoszos inflációmodelljét olyan inflatonnal, amelynek tömege 10^−6 Planck-tömeg. Ez egyet jelent a világegyetem összes anyaga, a tér és az idő végével. "
Aha, igenis. Ez mit is jelent? Az utolsó mondatot értem.
Földönkívüli mikróbák már a saját naprendszerünkön belül is létezhetnek, több lehetséges versenyző van:
Vénusz felső légköre,
Mars talaj alatt, földalatti vízrétegekben,
Európa hold jege alatti óceánok,
Enkeládusz hold jege alatti óceánok,
Titán hold metántavaiban,
Ceres törpebolygó vízpára légkörében,
Jupiter felső légköre,
A pánspermia elmélet szerint meteoroidokon,
Meg még egy csomó kisebb égitest, aminek a felszíne alatt óceánokat sejteket.
Google: extraterrestial life in our solar system
John Gribbin: Egyedül vagyunk című könyve ezt a kérdést járja körbe.
Nem, szerinte nincsenek földönkívüliek a Tejútrendszerben. És én is egyetértek vele. Bár ha jól tudom, ő ezt csak az intelligens földönkívüliekre értette. Mert az Europa Hold jegpáncéja alatt lehetnek primitívebb élőlények a tengerben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!