A Tejútrendszerben élnek földönkívüliek?
Nem tudjuk és nincs semmi statisztikai alapunk tippelni.
Ha találunk máshol életet a Naprendszeren belül, az ad némi alapot az élet gyakoriságának tippelésére, addig fene tudja.
Épp most írtam ki én is egy ilyen kérdést.
A kérdésre válaszolva,szerintem igen.
Sőt! Akár a Marson is nagy eséllyel élhetnek mikor organizmusok,de gondolom te az intelligens, "okos" földön kívüli élőlényekre gondoltál.
Én is nehezen képzelném el, hogy egy ekkora univerzumban egyedi véletlenek vagyunk.
De a más élet lehet tőlünk túl messze, térben és időben is.
Még akkor sem biztos, hogy megtudunk egymásról bármit, ha csak a mi univerzumunkban ezernyi helyen van élet, ezek közt még akár intelligens is.
hát ha a baktérium szintű életformákat is földönkívülinek tekinted, akkor jelenlegi biológiai és csillagászati ismereteink alapján tippelve elég nagy rá az esély, hogy élnek (persze amíg nincs bizonyíték, addig többé-kevésbé minden csak elméleti spekuláció)
egy technológiailag velünk legalább egyező szinten álló civilizáció léte már más kérdés
Orion csillagkép Rigel és Betelgeuse csillagok.
Az orion csilagkép e két csillagrendszeréből jön a legtöbb földönkívüli entitás a földre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!