A tengerek és az óceánok mennyire szennyezettek?
Igen biztonságos tengeri/óceáni ételeket enni.
Kémiailag talán Japán a legszennyezettebb ólommal, de ott is csak akkor lenne hatása a szennyezésnek, ha minden nap csak halat enne az ember köret nélkül.
Vannak erősen szennyezett területek, ahonnan nem egészséges tengeri herkentyűket kajálni.
Nekem úgy rémlik, hogy Japán közelében higany-probléma van, nem ólom.
Vannak olyan szennyező vegyi anyagok, amik a szervezetből kiürülnek, vannak, amik nem.
A higany például elég sokáig megmarad, tehát gyakori szennyezett élelem okozhat komoly gondot 8bár nem kizárt, hogy a másik két nagy probléma, a kadmium meg az ólom is jelen van).
Az a baj, hogy sok helyen van átfedés a szennyezési és nagy halászati zónák közt.
Sajnos ezt te boltban meg nem állapítod, hogy a származási terület biztonságos-e.
Hogy az alábbi irányadás mennyire hiteles, nem tudom.
"Kémiailag talán Japán a legszennyezettebb ólommal, de ott is csak akkor lenne hatása a szennyezésnek, ha minden nap csak halat enne az ember köret nélkül."
Ott sokan esznek halat minden nap... igaz, hogy körettel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!