Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Kary Mullis, a PCR-teszt...

Kary Mullis, a PCR-teszt feltalálója miért mondta, hogy ezt a tesztet nem szabad semmilyen betegség diagnosztizálására használni???

Figyelt kérdés
2020. okt. 17. 13:18
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%

És tök érdekes, hogy 40 éve találták fel a PCR tesztet és eddig egy betegség kimutatására se használták.

Az is érdekes, hogy ezt Amerikában mindenki tudja, mert a hírek angolul terjednek, magyarországon meg egy oldal se közli.

2021. dec. 11. 14:15
 12/30 anonim ***** válasza:
#11 te tudod mit csinal a pcr?
2021. dec. 12. 10:49
 13/30 anonim ***** válasza:
23%
Tudom, ki tudja mutatni, hogy egy molekula benne van-e a testedben. De a feltalálója mondja, hogy ez nem alkalmas betegség kimutatására, mert egy vírus, baktérium bonyolultabb, mint egy molekula. Ezt a Nobel díjas feltaláló mondta.
2021. dec. 12. 11:49
 14/30 Mojjo ***** válasza:
68%
@11: Ezzel az ordas nagy kamuval ellentétben igen régóta használt módszer különféle kórokozók betegségek kimutatására. És ezen kívül is sokféle, rutinszerű felhasználása van a PCR-nek.
2021. dec. 12. 11:56
 15/30 Mojjo ***** válasza:
*kórokozók okozta
2021. dec. 12. 11:56
 16/30 anonim ***** válasza:
31%

Mondj egyet, csak ne a covid ot, influenzát :D

Itt mondja az ellentetjét egy nobel díjas

https://www.youtube.com/watch?v=Yir0R_4Fa00

Megkérdezném, szerinted hogy működik a pcr teszt, de hát fogalmad sincs :D

2021. dec. 12. 12:21
 17/30 Mojjo ***** válasza:
100%

@16: TBC, HIV.

A kórokozó örökítőanyagát mutatja ki, ami persze "molekula", csak nem egy random, hanem a kórokozóra jellemző óriásmolekula, ami miatt a "azért nem működik, mert a vírus, baktérium bonyolultabb, mint egy molekula" kitétel full hülyeség.

2021. dec. 12. 12:39
 18/30 sadam87 ***** válasza:
100%

Azért ilyen vastagon hazudni... Ehhez már tehetség kell...

A PCR-t már 1987-ben(!!) használták HIV diagnózisra.

[link]

Vagy itt van ez a 2004-es(!) cikk, amiben leírják, hogy az FDA már akkor elfogadta PCR használatát Chlamydia, Streptococcus, HCV, HIV, M. tubercolosis és Nesseria diagnózisára.

[link]

Azért az, hogy két teljes mondatot le tudtál úgy írni, hogy egy vesszőnyi igaz állítás nem volt benne (ellenben hozzávetőleg 8 másodperces kereséssel cáfolható) szép teljesítmény!

2021. dec. 12. 12:41
 19/30 anonim ***** válasza:
0%

Igazából én vagyok a hülye, hogy megnyitottam az első linket és 0 NULLA helyen említi a PCR polymerase chain reaction szavakat

Ügyes :D

Jó politikus lennél.

:D

2021. dec. 12. 13:20
 20/30 sadam87 ***** válasza:
100%

Azért az szép, hogy te magad ismered be, hogy lövésed nincs, mi az a PCR. De tessék, segítek. Azok a kis téglalapok a "Full text" alcím alatt nem dekorációs célzattal vannak ott, hanem az a teljes cikk. És ott rögtön az első oldalon szerepel a PCR kifejezés...

Persze értem, hogy ilyen komoly kutatómunka, vagy az "in vitro enymatic ampliphycation" kifejezés értelmezése nehezedre esik, csak azt nem értem, miért próbálsz úgy csinálni, mintha bármi fogalmad lenne arról, mi az a PCR, amikor látványosan nincs.

2021. dec. 12. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!