Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi történne akkor, ha megállna...

LakatosAnonymus kérdése:

Mi történne akkor, ha megállna az idő, és átlépnénk a világegyetemet?

Figyelt kérdés

Érthetőbben: Mi történne, ha megállna az idő, ezzel együtt az univerzum tágulása, és a jelenlegi határánál lennénk (ha van ilyen), amit át is lépnénk? Hova kerülnénk?

Tudom, ez idegesítő, hülye kérdés, de trollok messziről kerüljék ezt a posztot. Ezzel a "lehetetlen-elmélet" feltételezéssel is csak a tudásomat akarom bővíteni, és szerintem ezzel nincs is semmi gond.

2020. okt. 6. 17:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

"ki lehet venni a másikból"

Miért ne lehetne?

Legfeljebb úgy megváltozik, hogy meg se lehet ismerni többé.

2020. okt. 12. 22:59
 12/18 A kérdező kommentje:

Ponstosan.

2020. okt. 13. 07:02
 13/18 Ozmium42 ***** válasza:
OK, és milyen megfigyelés áll rendelkezésünkre e tárgyban, ami bármit sejtetne abból, hogy mi történik Super Marioval, ha kisétálna a Nintendoból?
2020. okt. 13. 10:38
 14/18 anonim ***** válasza:

Semmilyen.

Ráadásul kisétálni csak úgy tud, ha kiküldik, vagy kiemelik.

Magyarán külső vagy belső erő kell hozzá, saját maga nem teheti meg.

2020. okt. 13. 10:55
 15/18 Ozmium42 ***** válasza:
És mégis hogyan képzeled a "kiküldést vagy kiemelést"?
2020. okt. 13. 11:45
 16/18 anonim ***** válasza:
65%

Én sem tudom elképzelni a konkrét módszert.

Mivel a világunknak nincs határa, így ez nem megoldás.

Egy másik dimenzió felé indulva lehetne csak megoldani.

Viszont, mivel ilyen irányból nem érkezik energia, valószínűleg küldeni sem lehet.

2020. okt. 13. 11:55
 17/18 Ozmium42 ***** válasza:

Mikor egyeztünk meg róla, hogy az extra dimenzió nem része az Univerzumnak? Főleg, ha azt feltételezed, hogy az Univerzum egy objektuma elindulhat abba az irányba.

Én itt nem konkrét módszerekről beszélek egyébként. Arra próbálok rámutatni, hogy a kérdés logikailag nonszensz.

A kérdező a tudását akarja bővíteni, és azt kellene megtanulnia, miért értelmetlen (nem lehetetlen), amit kérdez.

2020. okt. 13. 12:45
 18/18 anonim ***** válasza:
65%

Egyáltalán nem biztos, hogy ez értelmetlen vagy lehetetlen.

Dávid Gyula felvázolt pl. egy ilyen elképzelést, ahol az univerzumok szépen oda vannak lapolva egymás mellé (és nem része az egyik a másiknak).

Ezen kívül nem olyan nagyon rég voltak ilyen kísérletek, amivel elvileg ki lehet nézni a világunkból.

2020. okt. 13. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!